Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Treskúce mrazy, nádherné scenérie a široko-ďaleko žiadna ľudská stopa. Len fotografi Roman a Valentin sa v červenej a modrej bunde predierajú belostnou snehovou nádielkou vo svojej švajčiarskej domovine. Výzva ODHAĽOVANIE VEĽKOLEPOSTI PRÍRODY je pre nich ako stvorená. Keď sa vyberajú fotiť, často nemajú žiadny plán. Radšej skoro ráno vyrážajú a nechávajú sa inšpirovať výjavmi.

Už päť rokov pracujú títo bratanci spoločne ako duo Twin The World. Drsná a zároveň očarujúca švajčiarska príroda patrí k ich obľúbeným námetom. Slabosť pre ňu zdieľajú Roman a Valentin od detstva, keď s rodinami pravidelne spoznávali lesy a kopce svojej vlasti – už vtedy platilo: vždy pri sebe mali Nikon. Od jednoduchého fotoaparátu COOLPIX rýchlo presedlali na D3100 a napokon siahli po D750. Teraz putujú s full-frame mirrorless prístrojom Nikon Z 6, aby obstáli vo výzve: ODHAĽOVANIE VEĽKOLEPOSTI PRÍRODY. Rýnska tiesňava (Rheinschlucht), ktorú si na to vyhliadli, ponúka pre ich projekt perfektné kulisy.

Pre oboch krajinárskych fotografov sú nesmierne dôležité dva aspekty: hmotnosť a odolnosť výbavy. Pri dlhých potulkách chcú boriť sa s čo najmenšou záťažou a nenechať sa obmedzovať poveternostnými vplyvmi. Nikon Z 6 je nielen ľahučký a skladný, ale aj robustný. „S ním naozaj vôbec nezáleží na počasí,“ referujú unisono.

Dvojicu obzvlášť nadchol zabudovaný 5-osový stabilizátor, ktorý aj pri dlhšej expozičnej dobe a náročnejších svetelných podmienkach zaručuje ostré výstupy: bezzrkadlovka Z 6 aj pri snímaní z ruky bez použitia statívu dodáva technicky kvalitné zábery. Roman a Valentin vďaka tomu môžu pracovať flexibilne a mobilne.

„Filmovanie je pre nás čoraz dôležitejšie a Z 6 je na to perfektný,“ hlásia Twin The World, ktorí sa v budúcnosti hodlajú výraznejšie zameriavať práve na oblasť videa. Nikon Z 6 im ponúka plnoformátové záznamy 4K/UHD 30p bez tzv. crop faktora a zároveň môžu aj fotografovať, čo je ideálna konštelácia pre „obojživelníkov“ ich typu. Za ďalší benefit obaja považujú aplikáciu SnapBridge: prostredníctvom prepojenia smartfónu a fotoaparátu môžu Z 6 ovládať na diaľku a priamo z telefónu prenášať a prezentovať svoje zábery.

 

 

Značky: