Medzi slúchadlami do uší typu in-ear sú rozdiely vo veľkosti. AKG Y20 sú typickým zástupcom odľahčených slúchadiel do uší, s netradičným tvarom mušle.

Ten je sčasti oblý a sčasti ostrejšie zrezaný. Výrobca z neho akoby odkrojil, čím vznikla na strane smerujúcej von rovná plocha. Kto používa slúchadlá v posteli, pri ležaní na boku, ten vie, že toto je veľmi výhodný dizajn. Slúchadlá sú dostupné v niekoľkých farebných variantoch. Tradične v konzervatívnejších aj živých farbách. Minimušle sú z polykarbonátového tela a ukrývajú 8 mm meniče. Mali by zniesť intenzívnejšie používanie. Kábel je pripojený ku každej z nich cez jemne pogumovaný vstup, čím sa dá zabrániť predčasnému opotrebeniu a zlomeniu. Páčilo sa nám aj ukotvenie kábla k hlavnému konektoru v tvare L. Balenie obsahuje tradične tri veľkosti silikónových návlekov a kapsičku na prenášanie.

Milovníci silných basov si prídu na svoje. Slúchadlá majú vysokú dynamiku nízkych tónov, no zároveň aj intenzitu. Naše testovacie pesničky sme v mnohých prípadoch museli stiahnuť ekvalizérom. Boli totiž príliš dunivé. Zreteľnosť zvuku je podobná, ako na frekvenčnej stupnici. Teda badateľné stredy a o niečo lepšie citeľné výšky. Ich výhodou je, že veľmi dobre držia v ušiach, nevypadávajú ani počas chôdze a ešte sa s nimi dá telefonovať. Pre stredne náročných budú ideálnym modelom.

Cena: 29,99 EUR
Zapožičal: DSI Slovakia

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.