Čínsky výrobca Umi pripravuje unikátny telefón.

Koncept smartfónu s klasickým LCD displejom a e-ink displejom nie je nič revolučné. Tento dizajn je však unikátny a v praxi ho využila ruská spoločnosť Yota, ktorá na trh čoskoro uvedenie už druhú generáciu svojho YotaPhonu. Prístroj sa bude v Európe predávať za 600 EUR a prekvapí zmenou operačného systému. Pôvodná verzia bola vybavená Androidom, YotaPhone 2 využíva Sailfish OS. To je systém, ktorý považujeme za duchovného nástupcu platformy MeeGo OS.

Fanúšikov Androidu poteší čínska spoločnosť Umi, ktorá pripravuje smartfón s rovnakým konceptom a systémom Android. Umi Zero 2 má mať vo výbave procesor Mediatek MT6752, 3 GB operačnej pamäte a 5,2-palcový displej. Úložisko má kapacitu 16 GB a samozrejmosťou sú dva fotoaparáty. Hlavný 13MP a predný s rozlíšením 8MP.

Hardvérové špecifikácie zatiaľ nie sú potvrdené, takže ich treba brať s rezervou. Otázna je aj cena, avšak predpokladáme, že Umi Zero 2 bude lacnejší ako jeho priama konkurencia. A ak sa pýtate, aká je výhoda telefónu s dvomi displejmi, vedzte, že obrazovka s e-ink technológiou má nízku spotrebu energie a výbornú čitateľnosť na slnečnom svetle. Používateľ si tak môže kontrolovať dôležité informácie a notifikácie na sekundárnej obrazovke bez toho, aby telefón „zobudil„, resp. zapol primárny LCD displej.

Zatiaľ nevieme, ako bude Umi Zero 2 vyzerať. Takto však funguje e-ink displej na YotaPhone

Zatiaľ nevieme, ako bude Umi Zero 2 vyzerať. Takto funguje e-ink displej na YotaPhone

Zdroj: Android Authority

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit