Oproti minuloročnej Lite verzii prinesie určité zmeny.

Huawei P8 Lite bol odľahčený model minuloročnej vlajkovej lode spoločnosti Huawei. Mal o trochu menší displej, menšie rozlíšenie a menšiu operačnú pamäť. Podľa portálu VentureBeat.com bude tohtoročná Lite verzia viac podobná plnohodnotnej vlajkovej lodi.

V prvom rade, ponúkne totožný 5,2-palcový displej ako P9-ka a s týmto modelom bude mať spoločné rozlíšenie 1080p aj 3 GB operačnú pamäť. Procesor však bude pomalší a určité zmeny sa prejavia aj na konštrukcii, ktorá nebude plne hliníková. Na fotografiách je vidieť aj senzor odtlačkov prstov, takže najvýraznejšou zmenou oproti vlajkovej lodi bude absencia duálneho fotoaparátu, nekovová konštrukcia a trochu slabší procesor.

Dodajme, že staršie informácie hovoria o tom, že telefón ponúkne 5-palcový Full HD displej, 2 GB RAM a duálny fotoaparát, pričom cena by mala začínať na úrovni 299 dolárov. Vlajková loď bude stáť 499 dolárov. Portál VentureBeat však má dobrú reputáciu, čo sa týka zverejňovania nepotvrdených informácií, ktoré sú nakoniec pravdivé.

Huawei P9 a všetky ostatné pridružené modely – spomínajú sa verzie P9 Premium, P9 Lite a P9 Max – bude predstavený 6. apríla. Priamo z Londýna budeme informovať minútu po minúte.

Zdroj: VentureBeat

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit