Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

BMW Group predstavuje úplne prvý čisto elektricky poháňaný prémiový automobil v tradičnom centre segmentu strednej triedy. BMW i4 sprostredkováva pre značku typickú radosť z jazdy tvorenú agilitou a suverénnou dynamikou, komfort limuzíny a modernú funkcionalitu v novom, lokálne bezemisnom vyhotovení. Elektromobilita sa tak dostala do jadra značky BMW. Jeho športová a zároveň trvalo udržateľná charakteristika spája BMW i4 s elegantným dizajnom, komfortnou priestrannosťou a praktickosťou štvordverového Gran Coupé.

V rámci svojej konkurencie nastavuje BMW i4 novú latku nielen v oblasti jazdnej dynamiky a komfortu cestovania, ale aj svojim elegantným a výrazným vizuálnym stvárnením, taktiež nekompromisnou prémiovou kvalitou pri výbere materiálov a spracovaní. Navyše k silnému emotívnemu zážitku z jazdy prispievajú nová generácia obslužného systému iDrive či najnovšie inovácie na poli autonómnej jazdy a parkovania a tiež pestré možnosti individualizácie dizajnu a výbavy.

Piata generácia technológie pohonu BMW eDrive, ktorá popri hlboko integrovaných elektromotoroch zahŕňa aj výkonovú elektroniku, technológie nabíjania a vysokonapäťové akumulátory, pomáha BMW i4 dosiahnuť pre značku typické športové jazdné vlastnosti v spojení s presvedčivou schopnosťou zvládať každodenné jazdy či dlhé vzdialenosti. Nové stvárnenie charakteristickej radosti z jazdy budete môcť zažiť na ceste ešte v priebehu roka 2021. Prvý raz pritom bude piata generácia technológie BMW eDrive použitá aj vo forme elektrického pohonu všetkých kolies.

Pri svojom uvedení na trh bude nový model BMW i4 v ponuke v dvoch modelových variantoch, medzi nimi bude prvý model BMW M s čisto elektrickým pohonom. Verzia BMW i4 M50 (kombinovaná spotreba elektrickej energie: 24 – 19 kWh/100 km podľa WLTP, emisie CO2: 0 g/km) sa ako vysoko výkonný model od BMW M GmbH stará o zvlášť intenzívnu radosť z jazdy. S jedným elektromotorom na prednej aj zadnej náprave, ktoré spolu dosahujú najvyšší výkon 400 kW (544 k), a so špecifickou M technikou podvozku ponúka fascinujúcu jazdnú dynamiku v spojení s dojazdom do 510 kilometrov podľa meraní testovacieho cyklu WLTP. BMW i4 eDrive40 (kombinovaná spotreba elektrickej energie: 20 – 16 kWh/100 km podľa WLTP, emisie CO2: 0 g/km) kombinuje jeden elektromotor s výkonom 250 kW (340 k) s klasickým pohonom zadných kolies a umožňuje lokálne bezemisnú jazdu s pozoruhodnými športovými vlastnosťami. Jeho dojazd nameraný v testovacom cykle WLTP dosahuje až do 590 kilometrov.

Značky: