Spraviť si z vášho obyčajného staršieho bicykla elektrický za 60 sekúnd? Už čoskoro žiadny problém.

99%. To má byť číslo, ktoré nám prezrádza kompatibilitu elektricky poháňaného kolesa UrbaNext, ktoré je veľmi nádejným projektom na crowdfundingovom portáli Indiegogo. To znamená, veľmi nízku pravdepodobnosť, že by práve vám nezapasoval na dvojkolesového tátoša. Princíp je až prekvapujúco jednoduchý. Odmontujete svoje staré predné koleso a namontujete nové, ktoré disponuje elektrickým pohonom. Voľba, či chcete v konkrétnej chvíli bicyklovať tradične, s dopomocou bez úsilia, alebo si vyberiete zlatú strednú cestu, je samozrejme na vás.

Tvorcovia UrbaNextu, pochádzajúci z Los Angeles, budú vyrábať svoju technologickú vychytávku v dvoch verziách pre americký, respektíve európsky trh. Kým američania sa môžu tešiť maximálnej rýchlosti 32 km/h a dojazdu takmer 50 km (350 W motor), európania budú na tom o niečo horšie s maximálnou rýchlosťou na úrovni 24 km/h, no tiež takmer 50 km dojazdom (240 W motor).

Novinka má v sebe navyše integrovaný tzv. PAS (Pedal Assist System), ktorý budete môcť ovládať pomocou aplikácie pre iOS i Android. Aplikácia samozrejme dokáže trackovať aj vašu rýchlosť či prejdenú vzdialenosť. Pokiaľ by ste mali záujem tento inovatívny projekt podporiť, alebo si novinku rovno rezervovať, môžete tak spraviť po kliknutí na tento link. S cenou štartujúcou na 319 dolároch bude určite pre mnohých lákavou alternatívou o niekoľko stoviek eur drahších klasických elektronických bicyklov.

Zdroj: Indiegogo

Značky: