Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Poznáme to z televíznych obrazoviek aj stránok časopisov – krásne rovné zuby vedia úplne zmeniť vzhľad človeka.

Pre dokonalý úsmev však už nie je potrebné stiahnuť zuby železom, ako sa to robilo dlhé roky. Technologická spoločnosť 3M predstavila nový systém zubných strojčekov Clarity™ Ultra, ktorý v sebe spája zmysel pre estetiku a vedu zároveň. Keramický samoligujúci strojček je takmer neviditeľný, preto nikdo nespozná, že ho nositeľ vôbec má.

Pre technologickú spoločnosť 3M patrí veda a technologické inovácie medzi základné firemné hodnoty. To sa prejavilo aj pri vývoji nových estetických zámkov na zubné strojčeky, ktoré predstavujú efektívne riešenie pre ortodontickú liečbu. „Požiadavky na estetickú stránku liečby chrupu sa postupom času zvyšujú, a tak sme hľadali spôsob, ako zabezpečiť pacientom žiarivý úsmev nielen po ukončení liečby, ale už v jej priebehu,“ hovorí MVDr. Michael Stiksa, Product and Sales Development Specialist z 3M.

Strojček je vyrobený z high-tech priesvitnej keramiky, ktorá prirodzene splýva so zubami. Zámky navyše nie sú náchylné na zafarbenie, preto vyzerajú dobre od začiatku liečby až do jej konca. Častým problémom klasických kovových strojčekov je väčší rozmer, ktorý môže spôsobiť nepohodlie a niekedy aj drobné poranenia vnútri ústnej dutiny. Clarity Ultra vďaka tomu, že je menší, nižší a má zaoblené hrany, toto riziko takmer eliminuje. Ortodontistka MUDr. Jana Oulická pridáva k pozitívam, ktoré sú pre ňu v prípade zámku Clarity Ultra dôležité: „Ľahko sa lepí na zuby a dokonale drží, pacientom tak odpadajú akútne návštevy. Ďalej sú veľmi komfortné v ústach, pretože sú veľmi ploché, a pacienti ich milujú pre ich dokonalú estetiku. Zuby vďaka nim vyzerajú belšie ihneď po nasadení strojčeka a to každého milo prekvapí!“

Estetika je dôležitá pre pohodu pacienta, ale pre samotnú korekciu postavenia zubov je rozhodujúca technológia. Zámky Clarity Ultra sú tzv. samoligujúce. Čo to znamená? Zámky pracujú bez gumičiek (ligatúr), ktoré sú bežnou súčasťou väčšiny kovových zámkov, aby ich držali na správnom mieste. Zámky Clarity Ultra namiesto toho využívajú technológiu malých posuvných dvierok, ktoré držia drôt na svojom mieste. „Na rozdiel od iných typov majú tieto zámky  dvierka cez celú dĺžku drážky a lepšie sa s nimi dokončuje detailná pozícia zubov. Posledná drobnosť, ktorá ma potešila, je zvukový klik po zatvorení zámku. To ma uistí, že je zámok správne zabezpečený,” dodáva MUDr. Oulická.

Zámky Clarity Ultra, rovnako ako bežný kovový strojček, sa nosia na pevne určený čas, bez prerušovania. Liečia preto neustále a teda aj efektívnejšie.

5 výhod nového typu keramického samoligujúceho strojčeka:

  • Je menej vidieť – namiesto kovového zámku je keramická doštička, ktorá so zubom lepšie splynie
  • Nežltne – keramické zámky odolávajú zafarbeniu
  • Neprekáža – keramické zámky sú malé, majú hladký povrch a zaoblené hrany
  • Lepšie sa čistí – gumičky pri klasických zámkoch sťažujú udržiavanie hygieny
  • Šetrí čas –nasadenie a výmena drôtikov je oveľa rýchlejšia, pacient tak v kresle strávi menej času

Časy, kedy sa ľudia za nosenie strojčeka hanbili, sú už dávno za nami. Ortodontická liečba je stále rozšírenejšou formou riešenia estetických aj zdravotných komplikácií spojených s nerovnosťou zhryzu a samoligujúce zámky Clarity Ultra od 3M ponúkajú pokrokové riešenie na mieru, ktoré vítajú pacienti aj lekári.

Značky: