Tento výber touchIT je zameraný na spracovanie hudby.

V špeciálnom programe spravíte s hudobnými súbormi prakticky všetko, čo bežne potrebujete. Nie je to však nahrávací nástroj, ktorý by používali kreatívne štúdiá. Aj vďaka tomu sa v ňom vyznáte ihneď po spustení a dá sa ľahko ovládať. Vyskúšajte ho, funkcie sú naozaj praktické s dôrazom na každodenné potreby. Antivírusový program od AdAware je na tomto poli klasikou. Prinášame vám ročnú licenciu rozšíreného antivírusu.

Ashampoo Music Studio 2016

Ashampoo Music Studio 2016 na rýchle úpravy zvuku bez profesionálnych znalostí

Ashampoo Music Studio 2016 na rýchle úpravy zvuku bez profesionálnych znalostí

Softvér, vďaka ktorému upravíte vaše audiosúbory, sa vždy hodí. Najmä, ak si robíte nahrávky na diktafón alebo priamo do mobilu. A hoci sa dnešok v mnohom točí okolo fotografií a videa, neraz natrafíte na potrebu pracovať len s audiostopou. Práve na to je určený softvér Music Studio 2016. Je to ucelený program na jednoduché úkony ako normalizáciu zvuku na jednu hladinu a iné úkony, ktoré sa dajú robiť hromadne. Tiež je ale vhodný aj na strihanie stopy a môžete si pospájať rôzne zvukové súbory alebo z nich vyberať nehodiace sa pasáže. Ideálne ak máte nahratú nejakú prednášku a chcete si ju vypočuť. Odstránite z nej nepodstatné časti a výsledok si uložíte ako nový hudobný súbor. Program pracuje s hudbou komplexnejšie, a tak podporuje aj audio CD a extrahovanie stôp z týchto médií. To využijete pri ripovaní obsahu na pevný disk, ak si chcete uložiť súbory do audioformátov a mať ich na disku. Kvalitu si zvolíte a môžete sa zbaviť CD diskov, na ktoré sa doma práši a možno časom aj trochu zavadzajú.

Hudobné súbory môžete organizovať podľa ID Tagov. Stačí ich presunúť do okna s vybranou funkciou a potom sa dajú presunúť na iné miesto tak, že sa vytvorí adresárová štruktúra podľa interpretov a albumov. Ak máte neporiadok v súboroch a všetko nahádzané v jednom priečinku, stačí len naklikať a behom okamihu máte súbory vytriedené. Autori programu mysleli aj na to, že nie každý bude s výsledkom spokojný. Preto sa dá určiť, aby sa nové rozloženie skopírovalo inam a pôvodný stav nebol prepísaný.

Počítač môžete zároveň využívať na tvorbu vlastných hlasových nahrávok. Vyberiete si zdroj zvuku a typ súboru MP3, WMA, WAV alebo OG a ich kvalitu. Môžete začať nahrávať. Všetky nahrávky sa budú ukladať do vami definovaného adresára a uvidíte ich aj v aplikácii. Toto trochu pripomína aplikáciu pre mobilné platformy a dizajnovo sa podarila. Audiostopu teda nemusíte vytvárať cez mobil, ale vďaka tomuto softvéru aj cez počítač.

Pri skladaní viacerých stôp do jednej zase využijete možnosti mixovania skladieb, pričom sami si definujete čas, ako dlho sa budú dve stopy prelínať. Mix môže začať zosilneným zvukom a končiť postupným zoslabovaním. Funkcií je tu dostatok na to, aby ste pokryli bežné potreby na prácu so zvukom. Okrem iného môžete extrahovať zvuk aj z videa. Ak teda máte hudobné klipy a chcete z nich len zvuk, stačí pár kliknutí a máte hotovú audiostopu.

Registrácia

Počas inštalácie je nutné požiadať o registračný kľúč kliknutím na tlačidlo pod editačným poľom na jeho zadanie. Treba naň kliknúť a spustí sa webový prehliadač. Vo formulári stačí zadať emailovú adresu, na ktorú vzápätí príde link na potvrdenie registrácie s ďalším odkazom (druhý v poradí). Ten potvrdí oprávnenosť vyžiadania platného čísla a do emailovej schránky príde druhá emailová správa s platným sériovým číslom (na zobrazenej stránke netreba nič vypĺňať, stačí ju potvrdiť) a potom sa na nej zobrazí registračný kľúč.

Hlavné výhody:

  • Veľká zásoba funkcií a nástrojov, jednoduché používanie, mixovanie audiostôp, extrakcia audia z videosúboru

Link: www.ashampoo.com

Link na stiahnutie: bit.ly/1Rr59eQ

Cena: zadarmo pre čitateľov portálu touchIT

AdAware Free Antivirus+

AdAware Free Antivirus+ ako vyššia trieda základného antivírusu

AdAware Free Antivirus+ ako vyššia trieda základného antivírusu

Tento antivírus prináša oproti základnej antivírusovej aplikácii niekoľko vylepšení. Okrem klasickej rezidentnej ochrany má v sebe aj komponenty na zachytávanie špecifických on-line hrozieb. Je to teda vhodná verzia pre tých, ktorí chcú viac ako len základný antivírus. Ochráni vás pred škodlivými kódmi, ktoré sa pokúsite stiahnuť a do prehliadača integruje špeciálny bezpečnostný plugin. Ten však nie je povinný a kto nechce žiadne doplnky tohto charakteru, nemusí ich povoliť. Safe Browsing modul však odporúčame, aby ste mali prehľad o škodlivých stránkach a boli chránení nielen proti podvrhnutým webom, ale aj webom so škodlivými skriptami.

Medzi ďalšie funkcie patria tzv. herný režim, pri ktorom program nezobrazuje hlásenia pri celoobrazovkovom režime aplikácie alebo hier. Inak ani pri bežnej prevádzke nijako nezaťažuje používateľov nejakými hláseniami. V prípade potreby sa dá okamžite spustiť skenovanie systému, program je v tomto nenáročný. Vo svojom rozhraní obsahuje aj ďalšie doplnky, napríklad na kontrolu emailov alebo rodičovskú ochranu, treba ich však inštalovať dodatočne. Silnou stránkou tohto programu je antispywarový modul. AdAware je totiž legenda v odchytávaní nežiaducich kódov. Treba si dať pozor na to, že miestami dbá až príliš na bezpečnosť. Napríklad kompletne odstaví plugin Silverlight, ktorý je rizikový a postupne sa ho chcú zbaviť aj prehliadače. Po inštalácii tohto antivírusu vám teda nepôjde žiadna stránka, ktorá by takýto plugin využívala. Napríklad ani HBO GO. Softvér používa na analýzu vzoriek tzv. sandbox (pieskovisko). Tam skúsi spustiť kód a sleduje, čo všetko chce vykonať, či je bezpečný a či nemá negatívny dopad na systém.

Registrácia

Program po spustení zobrazí možnosť registrovania na získanie úplnej verzie. V okne stačí kliknúť na tlačidlo Free Registration Now. Vyplnením mena a emailovej adresy získate kľúč na jeden rok používania tejto verzie s aktualizáciami. Stačí ho potom skopírovať do zobrazeného poľa v aplikácii.

Hlavné výhody:

  • Ochrana v reálnom čase, kontrola URL odkazov, emailový skener, funkcia sandbox

Link: www.sw.cz

Link na stiahnutie: bit.ly/1UQphcP

Cena: zadarmo pre čitateľov portálu touchIT

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.