Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vďaka zákazkám z celého sveta sa dostala banskobystrická rodinná firma k projektom, na ktoré neboli riešenia. Tak si ich začali vyvíjať sami. Používajú pri tom LED technológie, ktoré vyrábajú na mieru.

LED technológie a ešte v spojení s optickými vláknami majú obrovskú užívateľskú a estetickú výhodu. Svetlo viete dostať tam, kde je ho treba, bez toho, aby sa rušil celkový dizajn priestoru. Navyše vďaka rôznym efektom, ako stmievanie, centrálne riadenie či zmena farby, vie táto technológia naozaj poslúžiť funkčne a k spokojnosti každého,” približuje Marianna Slivková zo spoločnosti FOSALI.

„In-house” vývoj

Zakladatelia slovenskej firmy sa venujú svetelnej technike a svietidlám už od roku 2007.

Originálne lustre vyvážajú do celého sveta. Pri zákazkách pre klientov z Dubaja, Monaka, Chorvátska či USA využívajú bespoke riešenia – svetelné riešenia primárne na báze optických vlákien. Veľkou konkurenčnou výhodou firmy je „in-house” vývoj.

Vďaka nášmu technologickému centru sme sa pustili do výroby vlastných produktov v rámci svetelnej techniky. Viedla nás k tomu túžba dostať z LED svetiel maximum, no často nás poháňajú vpred aj požiadavky klientov, na ktoré neexistuje riešenie na trhu. Momentálne vyvíjame spolu aj so softvérovým riadením RGB osvetlenie pre ďalšieho klienta.”

Trojmetrový luster za 2 dni

Pod značku FOSALI tak okrem dizajnových lustrov spadajú aj LED iluminátory, optické vlákna a príslušenstvo k tvorbe hviezdneho neba. Venujú sa aj osvetleniu pomocou optických vlákien, ktoré sa využíva na osvetlenie kontúr bazénov, zvýraznenie schodov či osvetlenie múzeí. Vďaka vývoju disponuje banskobystrická firma radou vlastných efektívnych svetelných zdrojov a rôznymi typmi čipov, plošných spojov či iných výrobkov, ktoré inak nie sú na trhu dostupné.

Pri výrobe jedného originálneho lustra pre európskeho klienta spotrebovali viac než 500 individuálne riadených digitálnych čipov. Najviac obdobne riadených čipov – až 2 000 – vyvinuli pre inštaláciu v Malajzii. Výrobu 3-metrového lustra pritom v Banskej Bystrici zvládli už za 2 dni.

Pre celé fungovanie banskobystrickej firmy pritom platí nálepka Made in Slovakia. Lokálnosť platí aj pri výbere partnerov pre dodávanie materiálov či komponentov.

Značky: