Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mladý pes v spolupráci s Goetheho inštitútom pripravili prvý ročník Bratislava Game Jam, ktorý sa bude konať v dňoch 11. až 13. 12. 2015. Game jam je stretnutie herných vývojárov, herných scenáristov, programátorov a grafikov za účelom navrhnutia a realizácie hry v obmedzenom čase. Zúčastnení Bratislava Game Jamu budú mať na tvorbu iba 48 hodín. Témou prvého ročníka sú edukatívne hry. Výsledky bude hodnotiť odborná medzinárodná porota a víťazný tím získa ceny.

Bratislava Game Jam odštartuje v piatok 11.12. o 10:30 a jednotlivé tímy budú môcť vyvíjať svoje hry do nedele 13.12., kedy o 9:00 odovzdajú svoje diela. Tie bude následne na základe prezentácie hodnotiť odborná porota. Jej členmi sú teoretik umenia a médií Kristian Lukić (RS/SK), lektorka Zuzana Anettová (SK), umelecký riaditeľ herného štúdia Broken Rules – Clemens Scott (AT), reportérka webovej stránky Vĺčatá.sk Mária Kadlecová (SK) a spoluzakladateľ a technický riaditeľ herného štúdia Gently Mad – Matthias Guntrum (DE).

Členovia víťazného tímu získajú New Nintendo 3DS, ktoré venovala spoločnosť Pixel Federation, webhosting od Websupportu a knihy od Slovenskej národnej galérie. Vďaka spolupráci s organizáciou Edulab budú o výsledných hrách informované tisícky učiteľov po celom Slovensku.

Súčasťou Bratislava Game Jamu bude aj séria krátkych prednášok. Prvá sa uskutoční ako warm-up už vo štvrtok 10.12. o 19:00, kde bude Clemens Scott z rakúskeho štúdia Broken Rules rozprávať o umeleckom vývoji ich hry Secrets of Raetikon. V piatok o 11:00 bude mať prezentáciu Šimon Šicko z Pixel Federation, ktorý sa podelí o svoj pohľad na úspech. V sobotu 12.12. opäť o 11:00 Ján Kadanec s Mátyásom Csernákom z Grand Beats prednesú príspevok o význame zvuku v hre. Všetky prednášky sú verejné.

Partneri

Goethe-Institut Bratislava, JetBrains, Pixel Federation, WebSupport.sk, Uber, Red Bull, Edulab, Game Dev Hub, Grand Beats Official, SNG – Slovenská národná galéria, Denník N, Radio_FM, Sector, Rainside

Značky: