Minulý mesiac Apple najprv schválilo, potom zamietlo aplikáciu Steam Link zo svojho App Store. Na Androide už dávno môžete aplikáciu používať.

Najprv Valve pripravovalo aplikáciu, dostalo zelenú od Google aj Apple, a potom oznámilo, že chystajú Steam Link aplikáciu pre smartfóny. Teda, aj pre iné zariadenia poháňané operačnými systémami Android a iOS. Hneď po vydaní tlačovej správy však prišla podpásovka zo strany Apple, keď firma zmenila svoje rozhodnutie a začala aplikáciu blokovať.

Aj keď dôvody neboli nikdy zverejnené, väčšina sa domnievala, že aplikácia bola z iOS odmietnutá kvôli možnosti kupovať hry cez aplikáciu. Apple si totiž normálne účtuje 30% z transakcií, ktoré prebiehajú cez iOS aplikácie. Tu však transakcia prebieha nie priamo v zariadení, ale na počítači, ktorého obraz sa do zariadenia streamuje.

Apple a Valve teraz spolupracujú na vydaní novej verzie aplikácie. Najnovšia beta verzia aplikácie Steam Link pre iOS teraz neumožňuje kupovať Steam hry cez aplikáciu. Budete len odkázaní, aby ste si hru zakúpili na svojom počítači.

Snáď sa týmto problém vyrieši, aby onedlho všetci mohli vyskúšať streamovanie hier zo svojich počítačov do svojich mobilov.

Zdroj: Tom’s Hardware

Apple blokuje aplikáciu na streamovanie hier zo Steamu

Značky: