Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

0,5 sekundy na preklad a to až do 108 jazykov. Cena prekladača Vasco Translator V4 je 389 Euro. Nový model je dostupný v showroomoch, predajniach a online obchode www.vasco-electronics.sk

Najnovší produkt krakovskej spoločnosti je jediný na trhu elektronických prekladačov s 5-palcovou dotykovou obrazovkou a digitálnou klávesnicou, ktorá umožňuje zadávanie textu hlasom aj manuálne.

Vďaka použitiu systémov strojového prekladu poskytuje veľmi presný, okamžitý – 0,5 sekundový preklad s presnosťou 96 %. Prekladač fotografií použitý vo V4 umožňuje preklad z novín, tabúľ a všetkých druhov tlačovín – stačí len fotografia, aby si ju používateľ prečítal v rodnom jazyku v priebehu niekoľkých sekúnd. Pritom táto funkcia podporuje až 108 jazykov. Preklad fotografií príde vhod, keď potrebujete preložiť dokumenty na letisku alebo jedálny lístok v reštaurácii. Preložený text možno poslať e-mailom akémukoľvek príjemcovi.

Zariadenie Vasco Electronics je v prvom rade simultánny hlasový prekladač, ktorý je užitočný v prípade, že nepoznáte jazyk alebo ak ho nepozná váš partner. Vďaka nemu môžete hovoriť v 76 jazykoch. Pomôže nám rýchlo komunikovať v taxíku, hoteli, počas spoločenských a obchodných stretnutí, ako aj v núdzových, neobvyklých situáciách.

Všetky prekladače majú neobmedzený a bezplatný prístup na internet v takmer 200 krajinách sveta a ich používanie nevyžaduje prístup k Wi-Fi. Táto funkcia je cenná najmä mimo krajín Európskej únie, kde je využívanie dátového prenosu na dovolenke či služobných cestách drahé.

Znalosť jazykov je dôležitá, ale niekedy potrebujete komunikovať v cudzom jazyku a záleží na dĺžke a kvalite konverzácie. Elektronický prekladač príde vhod v núdzových situáciách či pri lekárskej pomoci, ale v sociálnych situáciách naozaj pomáha búrať bariéry,“ hovorí Maciej Góralski, generálny riaditeľ Vasco Electronics. – Nemusíte inštalovať žiadne aplikácie, kupovať SIM kartu ani konfigurovať Wi-Fi siete, aby zariadenie fungovalo. Jeho jednoduché a intuitívne ovládanie osloví aj ľudí, ktorí nie sú nadšencami technologických noviniek.

Hovorte ako miestny

Kvalitu prekladu zariadení Vasco kontroluje tím odborníkov vrátane rodených hovorcov, ktorí zohľadňujú frázy, idiómy a hovorové výrazy, ako aj kultúrne aspekty jazyka. Ich práca je navrhnutá tak, aby sprostredkovala všetky citlivosti a nuansy konkrétneho jazyka s vhodnou výslovnosťou špecifickou pre danú krajinu.

Zariadenie využíva 10 prekladových motorov a algoritmus vytvorený vývojovým tímom Vasco Electronics ich spája do najlepších jazykových párov. Používatelia, ktorí používajú napríklad francúzštinu v Kanade alebo španielčinu v Južnej Amerike alebo angličtinu v Spojených štátoch, majú istotu najlepšieho možného prekladu s prihliadnutím na miestnu výslovnosť.

MultiTalk, redukcia hluku, odolnosť voči nárazom a vode

Nová V4 si zachováva aj osvedčené riešenia, ktoré výrobca používal vo svojich predchádzajúcich prekladačoch. Aplikácia MultiTalk, ktorá nám umožňuje rozprávať sa až so 100 ľuďmi hovoriacimi rôznymi jazykmi, napríklad počas skupinových chatov, je užitočným riešením pre medzinárodné obchodné stretnutia, ako aj pre sprievodcov, ktorí jednajú so skupinami ľudí z rôznych krajín. V prípade potreby je možné konverzácie nahrávať, generovať preložené prepisy a posielať ich e-mailom. Výrobca sa postaral aj o lepšiu redukciu šumu, čo používateľom umožňuje sústrediť sa na tému konverzácie a s výkonnejším reproduktorom zaručuje čistejšiu počuteľnosť. Možno ho použiť na preplnených miestach alebo na rušnej ulici. Nezanedbateľné, najmä pre cestovateľov, sú doplnkové funkcie zapracované v novom prekladači Vasco vrátane baterky a triedy ochrany IP64, čo v praxi znamená odolnosť voči prachu, dažďu a náhodnému postriekaniu.

Prekonajte jazykové bariéry

Medzi ďalšie funkcie nového zariadenia patrí prekladač textu – táto funkcia sa dá použiť na preklad fráz alebo slov, čo je užitočné pri príprave na konverzáciu. Texty je možné zadávať pomocou klávesnice alebo spúšťať hlasom. Keď sme spokojní s úrovňou znalosti cudzieho jazyka, vždy sa môžeme začať učiť nový. Vasco Translator V4 tento cieľ spĺňa a ponúka učenie sa slovnej zásoby v 28 jazykoch, okrem najobľúbenejších európskych aj v arabčine, čínštine, indonézštine, japončine či malajčine.

Technické vlastnosti:

•             Ergonomický 5″ dotykový displej.

•             99db reproduktory (úroveň zvuku ekvivalentná motocyklu alebo metru).

•             Digitálne a fyzické tlačidlá.

•             Kvalitný fotoaparát od Sony s 8 megapixelmi.

•             Baterka.

•             Dostupné v 5 farbách: Black Onyx, Pearl White, Stone Grey, Cobalt Blue, Ruby Red.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.