Tentoraz sa na internete objavila skutočná verzia systému, nejde len o 3D vizualizáciu.

Windows 7 sa dal považovať za nesmrteľný systém. Aj dnes ešte stále beží na niektorých počítačoch. Faktom ale je, že ide podľa nás o veľmi staré zariadenia alebo anomálie vo forme prevádzkových systémov vo fabrikách. Tu by sme však čísla nepočítali do štatistík, je tu pravdepodobnosť, že tento systém nebude mať aktívne pripojenie do internetu. Buď ho zariadenie nepotrebuje alebo z bezpečnostných dôvodov.

Windows 7 (Milestone 3) build 6758 už neuzrel svetlo sveta a nestal sa oficiálnou distribúciou. Web Beta Wiki si všimol, že bol nahratý do internetového archívu 7. apríla 2024. Odtiaľto sa dá stiahnuť. Systém nebol vyhotovený v novej vývojovej vetve, no aj tak ponúkal viditeľné zmeny.

Napríklad upravený vzhľad „progress baru“ počas inštalácie. Teda lišty ukazujúcej priebeh procesu. Prieskumník dostal nové ikony, výrazne bohatšie než sú dnes, no aj v časoch graficky prepracovaných ikon z čias Windows XP-Vista.

Už vtedy boli v ponuke Štart vidieť naposledy otvorené dokumenty. Používatelia by mali aj nové animácie Aero súvisiace s presúvaním okien a prichytávaním ku krajom obrazovky. To bolo ale jednou z častých príčin nespokojnosti používateľov. Najmä ak ste chceli urobiť „print screen“ obrazovky na lesklom pozadí s časťou rozmazaných efektov.

Windows7-6.1.6758.0-WindowsExplorer-LibrariesZdroj: Pivotman319 / BetaWiki

Zdroj: Beta Wiki

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.