Uvidíme tak modely sérií Find N4 a Find X8.

Počas prebiehajúceho veľtrhu MWC v Barcelone k nám prúdi veľké množstvo zaujímavých informácií, ktoré odhaľujú plány technologických spoločností nielen na najbližšie obdobie tohto roka. Pomerne zaujímavou správou však je, že Oppo sa po opustení európskeho trhu z dôvodu patentových sporov opäť vracia do Európy. Túto informáciu poskytlo vedenie spoločnosti. Výrobca teda čoskoro uvedie na trh ďalšiu sériu vlajkových lodí Find vo všetkých krajinách, kde bolo Oppo donedávna prítomné.

Boli sme osobne na stretnutí, kde sa o návrate OPPO do Európy hovorilo podrobne. Na tomto stretnutí sme videli aj nové produkty, ktoré sú pripravené aj do Európy.

OPPO FindX6Zdroj: Touchit.sk
OPPO FindX6

Napr. telefón OPPO Reno11F obsahuje 64 MPx trojitú zadnú kameru, 67 W SuperVOOC nabíjanie, bezrámčekový 120 Hz AMOLED displej a jeho odolnosť je IP65. Zaujímavosťou je až 4-ročná garancia kapacity batérie 5000 mAh.

OPPO Find11FZdroj: Touchit.sk
OPPO Reno11F

Zaujímavé boli aj okuliare pre rozšírenú realitu OPPO Air Glass 3, ktoré sme si aj vyskúšali.

Okuliare OPPO Air Glass 3Zdroj: Touchit.sk
Okuliare OPPO Air Glass 3

Za týmto úspechom stojí aj 3-ročné partnerstvo so španielskou skupinou Telefónica, ktoré spoločnosti Oppo pomôže vrátiť sa do Európy.

V aktuálnej situácii to znamená, že do Európy sa dostane až „nadchádzajúca generácia série Find“. Škoda len, že aktuálny model Find X7 Ultra sa v Európe neobjaví. Teda aspoň nie oficiálnou cestou.

Aj preto si bude musieť veľa fanúšikov značky počkať na sériu Oppo Find X8 alebo skladacie telefóny série Find N4. Ďalšou dobrou správou je, že do Európy sa v priebehu tohto roka vrátia aj modely série Oppo Reno, ktoré zahŕňajú zariadenie strednej až vyššej strednej triedy s prvkami vlajkových lodí.

Aby sme ešte bližšie upresnili partnerstvo Oppo a Telefónica, tak je potrebné dodať, že Oppo začne vďaka nemu predávať svoje zariadenia prostredníctvom siete operátora v najmenej štyroch krajinách – Španielsko Nemecko, Írsko a Spojené kráľovstvo. Nie je vylúčené, že zariadenia od spoločnosti Oppo sa objavia aj v ponuke ďalších operátorov.

Oppo prestalo predávať svoje produkty v Európe po právnom spore o 5G patenty s Nokiou. Obe strany minulý mesiac podpísali viacročnú krížovú licenčnú zmluvu, čím sa Oppo otvorili dvere k opätovnému vstupu na európsky trh. Veľmi dobrým signálom je aj obnovenie predaja telefónov OnePlus, ktoré boli po zákaze predaja zariadení materskej spoločnosti Oppo na vybraných európskych trhoch taktiež stiahnuté z predaja.

Na článku spolupracoval Ondrej Macko

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.