Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Verbatim, ktorý je súčasťou Mitsubishi Chemical Holdings Group, predstavil svoj najnovší 3D materiál – polypropylén (PP) – ktorý je vysokoodolný voči chemikáliám, teplu aj únave materiálu, a rovnako tak má dobré mechanické vlastnosti.

Nové PP vlákno, ktoré Verbatim vyrába v Japonsku, dá používateľom možnosť tlačiť 3D prototypy a výrobky pre automobilový priemysel, farmaceutický a hračkársky priemysel, a najmä tam, kde sú objekty vystavené chemicky ovplyvnenému prostrediu. V procese tlačenia disponuje materiál Verbatim PP dobrými mechanickými vlastnosťami tuhosti a pevnosti v ťahu a prináša hladkú povrchovú úpravu.

Polypropylén je termoplastický polymér a je jedným z najčastejšie používaných plastických hmôt v priemysle, ktorého použitie zahŕňa napríklad balenie potravín, štítkovanie, textil, písacie potreby, plastové diely, opakovane použiteľné obaly rôznych typov, laboratórne vybavenie, reproduktory, automobilové súčasti a polymérne bankovky.

„V porovnaní s inými 3D vláknami, ako je ABS a PLA, prináša PP vysokú úroveň odolnosti proti teplu, chemikáliám a únave materiálu. Preto očakávame, že sa stane veľmi populárnym v oblasti priemyselného dizajnu,“ povedal Shigeyuki Furomoto, obchodný riaditeľ divízie 3D tlačových materiálov v spoločnosti Mitsubishi Chemical Media. „Vzhľadom na jeho odolnosť voči kyselinám, zásadám a organickým rozpúšťadlám má PP pred sebou nové možnosti 3D tlače, ktorým iné materiály neboli až do súčasnosti schopné vyhovieť.“

Vlákno Verbatim PP je k dispozícii v lesklej transparentnej farbe v hrúbkach 1,75 mm a 2,85 mm.

Nové vlákno dopĺňa existujúce firemné portfólio prvotriednych vlákien ABS, PLA, PET a ultra flexibilného PRIMALLOY (TPE), ktoré sú kompatibilné s takmer všetkými 3D tlačiarňami na princípe vytláčania materiálu, vrátane tých od spoločností Ultimaker, Massportal, MakerBot, Leapfrog, RepRap, Aye Aye Labs, Builder, iMaker, PrintrBot a mnohých ďalších.

Značky: