Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Verbatim predstavila stropné osvetlenie s vysokou účinnosťou aj svetelným výkonom a takisto s nádhernou svetelnou distribúciou na použitie v priestoroch, ako sú kancelárie, konferenčné miestnosti, obchodné priestory, vstupné haly, chodby, hotely či reštaurácie.

Elegantné svietidlo s inovatívnym a jedinečným tvarom reflektora pripomínajúcim trúbku bolo navrhnuté nemeckým návrhárom osvetlenia Arnom Fiedlerom v spolupráci s tímom výskumu a vývoja spoločnosti Mitsubishi Chemical. Výsledkom je svietidlo s nízkym oslnením (UGR < 19)* podľa normy EN 12464-1, čo ho predurčuje na použitie v pracovnom a domácom prostredí.

Presne zakrivená konštrukcia reflektora umožňuje nerušivý a takmer neviditeľný vzhľad na povrchu stropu, ale takisto minimalizuje optické straty, čo má za následok účinnosť až do 110 lm/W.

Stropné svietidlo je vybavené chladičom od Mitsubishi Chemical v tvare zvončeka, ktorý zaisťuje vynikajúce chladenie tým, že umožňuje rýchlejšie rozptýlenie tepla. Aj vďaka nemu má produkt dlhú životnosť 50 000 hodín a predĺženú záruku päť rokov.

„Nízke oslnenie a krásne rozloženie svetla vytvára vynikajúce svietidlo, ktoré pôsobí na strope diskrétne a vyžaruje jasné a príjemné svetlo,“ uviedol Christian Freese, produktový manažér LED svietidiel v spoločnosti Verbatim GmbH. „Špeciálna rúrkovitá konštrukcia poskytuje čisté, homogénne rozloženie svetla charakteristickej kvality a typu, ktorý býva zvyčajne spojený s vyššími a drahšími modelmi svetelných zdrojov. Jeho horizontálne osvetlenie vytvára nádherne čistú kruhovo ožarovanú plochu s homogénnym svetlom, zatiaľ čo vertikálne osvetlenie má nádherne jasné rozloženie v tvare lastúry bez sekundárneho lúča.“

Nové svietidlo produkuje svetelný výkon od 1 500 do 3 300 lm. Má tiež široký uhol lúča presahujúci 65 stupňov, ktorý je vhodný na všeobecné osvetlenie. Certifikácia IP40 znamená, že je chránené proti prenikaniu hmyzu alebo iných malých predmetov do puzdra svietidla a je celkom bez blikania.

Nové rúrkovité stropné osvetlenie patrí do portfólia svietidiel značky Verbatim, ktoré vyhovujú norme EN 12464-1 a sú charakteristické nízkym oslnením a absenciou blikania. Verbatim rozširuje svoj existujúci kancelársky sortiment, ktorý už zahŕňa mnoho prizmatických panelov a stropných svetiel.

Značky: