Nedávny výskum odborníkov z Archives of Sexual behavior odhalil, že generácia Millennials, teda mladí ľudia narodení v rokoch 1985 až 2000 majú menej sexu ako predchádzajúce generácie.

Výskumníci analyzovali dáta získané v rokoch 2015 a 2016 a okrem iného zistili, že majú v priemere menej sexuálnych partnerov ako ľudia z dvoch predchádzajúcich generácií.

Štúdia tiež ukázala, že pri tých, čo sa narodili v 90. rokoch, bol dvojnásobne vyšší výskyt tých, čo boli v prvých rokoch puberty sexuálne neaktívni. A pri 20 až 24-ročných 15 percent ešte nemalo prvý sex, čo je nárast o 6 % oproti prieskumu z 90. rokov

Takže, prečo to miléniovým mladým ľuďom toľko trvá?

Výskumník Jean Tweng, odborník venujúci sa skúmaniu tejto generácie pre denník Washington Post uviedol, že jednou z príčin môže byť tzv. on-line dating, teda spoznávanie sa v on-line prostredí a nie osobne, ako to bolo v minulosti.  Podľa neho je v súčasnosti kladený veľký dôraz na fyzický vzhľad, čo potom značne obmedzí tú časť populácie, ktorá má priemerný vzhľad.

Vedec Norman Spack z Harvard Medical School, uviedol, že ľudia už netrávia dostatok času v spoločnosti jeden druhého. V miestnosti je podľa neho ďalšia gorila, teda čokoľvek, čo je zapnuté elektronicky (smartfón, tablet, televízor, počítač).

Vo svete, ktorý uľahčuje náhodné a rýchle stretnutia počas celého dňa  a napriek tomu, že existuje množstvo aplikácií, ktoré vám majú pomôcť spoznať svoju druhú polovičku, alebo si len jednoducho užiť fajn večer v spoločnosti niekoho iného, majú v skutočnosti úplne opačný efekt.

Hoci nie všetci odborníci sa zhodujú, vraví sa, že lepšie informovaný jedinec robí aj lepšie rozhodnutia. Kde je však skutočná pravda, to sa nikdy nedozvieme.

Na záver ešte spomeňme, že ak vám nejako tieto výsledky nepasujú na slovenské pomery, výskum je z dát získaných v Amerike.

Zdroj: thenextweb.com

Značky: