Už sme si zvykli, že vidíme Doom bežať naozaj na čomkoľvek. Ale emulátor pre GameBoy Color na ruke má tiež niečo do seba.

Vývojár Gabriel O’Flaherty-Chan už dlho pracuje s iOS aplikáciami. Vo svojom voľnom čase dal dokopy emulátor GameBoy Color pre Apple Watch, a nazýva ho Giovanni.

Giovanni beží na Apple Watch Series 2, a mal by dobre fungovať aj na hodinkách Series 1, ale pôvodné Apple Watch nebudú asi dosť výkonné. Emulátor je postavený na už existujúcom emulátore Gambatte a rozbehnete na ňom GameBoy a GameBoy Color hry.

Vývojár vo svojom blogu spomína, že výzvou bolo spracovanie grafiky. Apple Watch totiž nepodporujú OpenGL ani Metal, a tak musel prísť na správny spôsob zobrazovania grafiky oblúbenou metódou pokus-omyl.

Je jasné, že tento emulátor bol skôr praktickým cvičením, než pokusom o vytvorenie reálnej aplikácie. Apple by nedovolilo distribúciu tohoto emulátoru cez App Store, keďže Giovanni má funkcie, ktoré si Apple na svojich smart hodinkách neželá, a Apple nepovoľuje emulátory na svojich kontrolovaných platformách. Keby ste však chceli tento emulátor sideloadovať do hodiniek a zistiť, čo tento kus hardvéru naozaj dokáže, O’Flaherty-Chan zverejnil zdrojový kód na Githube.

Zahrali by ste si takto Pokémonov na ruke? Rozhodne je to bezpečnejšie, ako hrať Doom na aute!

Zdroj: ArsTechnica, GabrielOC Blog

VIDEO: Toto doma neskúšajte: Doom sa dá hrať už aj na Porsche 911