Legendárny počítač z filmu 2001: Vesmírna Odysea si budete môcť zakúpiť aj do svojho príbytku.

Kultový film 2001: Vesmírna Odysea vyšiel presne pred 50 rokmi. Pri tejto príležitosti spustila firma Master Replicas Group crowdfundingovú kampaň na Indiegogo, v rámci ktorej sa môžete stať majiteľmi počítača HAL 9000. Teda, jeho repliky v životnej veľkosti so smart funkciami.

V ponuke budú dve verzie. HAL 9000 Bluetooth Speaker Edition je prakticky len obyčajný bluetooth reproduktor, ktorý spárujete s akýmkoľvek telefónom, počítačom či tabletom. Reproduktor je vernou kópiou počítača z filmu, pri jeho výrobe zmerali pôvodný HAL 9000 použitý pri natáčaní. V balení nájdete aj základňu, cez ktorú sa reproduktor nabíja.

Druhou verziou je HAL 9000 with Command Console Limited Edition. Nájdete tu rovnaký reproduktor ako v prvej verzii, ale ako základňa mu poslúži dokovacia stanica nainštalovaná na stene. Stanica je tiež replikou počítačových panelov z filmu, obsahuje niekoľko tlačidiel a veľký displej s animáciami a grafikou z filmu. Táto verzia bude dostupná len cez Indiegogo a počet kusov je limitovaný na 2001. Dokovacia stanica sa pripája k internetu cez wi-fi a softvér sa vraj dočká pravidelných aktualizácií.

Nepochybne by ste chceli vedieť, koľko takýto špás stojí. Momentálne je lacnejšia verzia dostupná cez Indiegogo v prepočte za zhruba 400 EUR, a verzia s dokovacou stanicou sa pohybuje okolo 850 EUR. Po ukončení Indiegogo kampane sa bude predávať len lacnejšia verzia, za cenu 600 dolárov.

Zdroj: The Verge, Indiegogo