Chromebook nie je pre každého, ale v zahraničí sa vďaka cene, dobrému systému povolení a vzdialenej kontroly uchytil najmä na školách. 

Microsoft spustil nový program s názvom „Intune for Education“, ktorý je určený pre školy a lacnejšie notebooky. V podstate sa jedná o kombináciu lacných notebookov s istými minimálnymi parametrami a aplikáciu na vzdialenú správu zariadení v triede. K tomu Microsoft pridáva Minecraft: Education Edition, teda verziu populárnej hry upravenú pre školy a študentov.

Pripravované notebooky, ktoré budú súčasťou programu, podľa Microsoftu začínajú pri cene 189 dolárov. Zdôrazňuje, že každý z týchto notebookov bude mať dotykový stylus a podporu rozhrania Windows Ink, ktoré umožní žiakom a študentom kresliť, písať a prenášať analógové nápady do digitálnej podoby – napríklad aj cez notebook v lavici písať priamo na hlavnú tabuľu v triede.

Microsoft má aj podporu zo strany výrobcov, napríklad Lenovo a Acer už oznámili niekoľko modelov, poväčšine sa jedná o konvertibilné notebooky so základnou výbavou.

Správcovský program Intune for Education umožňuje škole jednoducho ovládať všetky počítače v sieti. Pomocou služby dokáže škola prispôsobiť okolo 150 rôznych nastavení, čím jasne dokáže určiť používateľské kontá a ich privilégiá – jednoducho povedané, aby každý mohol na počítačoch robiť len to, čo sa od neho očakáva, a nemohol robiť to, čo škola nechce.

 

Zdroj: Tom’s Hardware