Stránka pre ľudí, hľadajúcich osobnú zábavu pod heslom – Život je krátky. Majte milostný pomer – Ashley Madison sa hrdí tým, že údaje o ich klientoch sú nadštandardne chránené.

Používa dôveryhodné certifikáty a z hľadiska bezpečnosti získala viaceré ocenenia. Akurát, že pred nedávnom túto stránku napadli hackeri a teraz pod hrozbou prezradenia informácií o klientoch žiadajú okamžité zastavenie služby. Prekvapivo, hackerská skupina s označením The Impact Team si nepýta peniaze. To naznačuje, že za útokom môže stáť ohrdnutý zamestnanec alebo bojovníci za morálne práva. Ako vysvitlo, na stránke sa nachádzajú údaje aj o klientoch, ktorí o vymazanie svojich údajov požiadali v minulosti a dokonca za kompletné vymazanie profilu zaplatili 19 dolárov. Nachádzajú sa tu informácie o nimi použitej kreditnej karte, mene i adrese bývalého klienta.

Stánka Ashely Madison má aj slovenskú aj českú mutáciu, je teda vysoká pravdepodobnosť, že sa tu nachádzajú údaje aj o Slovákoch. Hlavne v Českej republike kanadská firma Avid Life Media, ktorá prevádzkuje túto stránku, plánuje aj špeciálne zastúpenie. Stránka má v súčasnosti viac než 38 miliónov členov a minulý rok zarobila 115 miliónov dolárov. V súčasnosti je stále možné vykonať registráciu, ktorá je podmienená platnou e-mailovou adresou. Hlavne kvôli promovanej vysokej bezpečnosti údajov títo klienti na stránke nechávali svoje najtajnejšie želania, ich verejné prezradenie by im určite nebolo príjemné. Na Facebookovom profile stránky firma potvrdila útok, klientom sa za nepríjemnosti ospravedlňuje a spustila rozsiahle vyšetrovanie.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.