Tetovačky by nemuseli slúžiť iba ako kozmetická okrasa.

Pokusov o prepojenie tetovačiek s technológiami bolo v minulosti niekoľko. Motorola napríklad navrhla kerku, ktorá zároveň slúžila ako „zariadenie“ na automatické odomknutie smartfónu. Iná spoločnosť sa pomocou tetovania snažila využiť pot a premeniť ho na energiu. A hovorilo sa aj o tetovačke, ktorá mala merať hladinu cukru v krvi. Avšak o žiadnom z týchto projektov nie je v poslednej dobe počuť.

Najnovšia vízia pochádza zo spoločnosti Chaotic Moon. Tá vytvorila koncept tetovačky, ktorá funguje ako monitor fitness aktivity. Monitoruje ľudské telo a nazýva sa Tech Tat.

Atypická tetovačka využíva vodivý náter a medzi jej funkcie patrí to, že meria tep a teplotu tela. Chaotic Moon vo videu neprezrádza, ako presne tento vynález funguje. Faktom však je, že firma je známa tým, že vymýšľa zaujímavé prototypy, ktoré bohužiaľ nedokáže pretaviť do komerčného produktu. Výrobca síce udáva, že Tech Tat je plne fungujúci prototyp, avšak to hovorila aj o ďalšom výmysle – plameňometnom dronovi. Ani v tomto prípade sa neočakáva, že sa produkt čoskoro začne komerčne predávať.

V prípade Tech Tat však chválime víziu.

https://youtu.be/9iFuTaqD4fM

Zdroj: Engadget

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit