Tak toto ste ešte určite nevideli. BioLite CampStove je piecka, ktorá vyrába elektrickú energiu, s ktorou môžete nabíjať mobilný telefón kameru, ale tiež si k nej pripojiť zdroj LED svetla.CampStoveSpaľujte drevo, vetvičky, konáriky, šišky, všetko čo nájdete okolo seba v prírode. Pri spaľovaní vytvoríte až do 4 W elektrickej energie na nabíjanie smartfónov, svetiel, kamier, fotoaparátov a iných elektro zariadení.CampStove2Nepotrebujete teda kupovať plynový kanister. Oheň je bez dymu a neznečisťujete prírodu. BioLite CampStove sa zmestí do seba samého, dodáva sa aj s prenosnou taškou a pokojne si ho dáte do batohu. Môžete variť jedlo, prevariť vodu behom niekoľkých minút (4,5 min / 1 liter)

Nastavenie piecky je jednoduché, palivo je zadarmo a plamene výkonom na úrovni indukčnej platni. Zariadenie je ideálne na kempovanie, rybárčenie, poľovačky, expedície a pri elektrickej energie.CampStove3Teplo sa v BiloLite CampStove mení na využiteľnú elektrinu pomocou termoelektrického generátora. Tento posiela prebytok elektriny na USB nabíjací port.CampStove4Časť energie sa využíva na pohon vnútorného ventilátora, ktorý je určený na efektívne horenie. Ventilátor má dva stupne, druhý stupeň sa dá zvoliť len pri väčšom ohni.CampStove5Podobne, USB výstup začne byť funkčný po zahriatí zariadenia. 

Na BioLite CampStove nadväzuje BioLite KettlePot, čo je hrniec navrhnutý tak, aby vyhovoval potrebám pre kempovanie.CampStove6Vyrobený je z tenkej nerezovej ocele, odolnejší ako eloxovaný hliník, lepšie sa čistí bez obáv z poškriabaniu materiálu. Pomocou neho si môžete urobiť kávu alebo jedlo pre štyri osoby po dlhej túre. BioLite CampStove môžete umiestniť do vnútra KettlePot, ktorý ponúka ochranu a zároveň šetrí miesto v batohu.CampStove8

BioLite CampStove

Nabíjací čas: 20 min / 60 min hovoru (Apple iPhone)
Hmotnosť: 0,9 kg
Palivo: biomasa (vetvičky, drevo, šišky, …)
Veľkosť: 20,96 × 12,7 cm
Bod varu: 4,5 min / 1liter vody (spotreba 46 gramov dreva)
USB power output: 2W @5V, Peak: 4W @5V

BioLite KettlePot

Rozmery: 25,91 x 13,21 cm
Hmotnosť: 0,46 kg
Objem: 1,5 L
Servis: pre 2 až-4 osoby

Ceny: CampStove: 169 Eur, KettlePot: 69 Eur

Zapožičal: Vrga

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.