ESET predstavil beta verziu aplikácie pre rodičov, aby mali prehľad o aktivitách svojich detí. Alikácia ESET Parental Control je určená pre operačný systém Android a všetky jej funkcie je možné využívať zadarmo po dobu 6 mesiacov.

ESETParentalControlIde o riešenie pre celú rodinu a prichádza v čase, keď čoraz viac detí využíva práve smartfóny a tablety na rôzne online aktivity a komunikáciu. Základnou myšlienkou produktu je pomocou moderných technológií a priateľského dizajnu umožniť rodičom efektívnejšie ochrániť ich deti pred internetovými hrozbami a nevhodným obsahom.

ESETParentalControl3My sme sa o tejto aplikácii rozprávali s produktovým manažérom spoločnosti ESET Branislavom Orlíkom.

Medzi pokročilé funkcie patrí:

  • Aplikačný ochranca (Application Guard) – Posudzuje vhodnosť aplikácií na základe veku detí. Aplikácie nevhodné pre ich vekovú skupinu môžu byť automaticky blokované.
  • Časové limity (Time Management) – Hranie hier, komunikácia s kamarátmi či online zlepšovanie zručností sú dôležité, rovnako ako aj rodinné aktivity. Táto funkcia vám umožní nastaviť časové obmedzenie pre zvolené aplikácie.
  • Webový ochranca (Web Guard) – Chráni pred internetovými hrozbami tým, že webové stránky porovnáva a blokuje na základe databáz.
  • Poloha dieťaťa (Child Locator) – Rodičia sa už nemusia obávať, kde ich dieťa je, keď sa neozýva. Rodič sa dozvie, kde sa nachádza vďaka overeniu lokácie jeho telefónu.

ESETParentalControl2BETA verzia aplikácie ESET Parental Control je k dispozícii na stiahnutie v obchode Google Play vo vašom Android zariadení.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.