Samsung ukazuje vlastný spôsob ako z telefónu spraviť stolný počítač. Ujme sa platforma DeX?

Zatiaľ je ešte skoro sa pýtať na to, či sa tento koncept osvedčí. S niečím podobným prišiel Microsoft. Oproti Microsoftu však vidíme potenciál v lepšom pokrytí aplikácií. Tu máte totiž Android systém a nie Windows Mobile. Ten totiž príliš trpel nedostatkom kvalitných aplikácií.

Samsung DeX je tvorený špeciálnou dokovacou stanicou. Do nej pripojíte telefón a to celé sa pripojí na monitor cez HDMI kábel. Potrebujete klávesnicu a myš. Uvidíme, že je lepšie nosiť klávesnicu a myš – často rozmernejšie ako samotný ultrabook a spoliehať sa na to, že monitor na hotelovej izbe nebude vysoko na stene.

Tak aby ste po troch minútach nemali krčné problémy s pozerania hore do rohu na monitor, nieto ešte seriózne pracovať.

Výhodou je možnosť použitia služieb Citrix, VMware a Amazon Web Services. Tie umožnia pripojenie na váš virtuálny systém. Pre firmy ideálne riešenie. V okne budete vidieť váš skutočný Windows a pracovať s ním bežne, akoby ste mali bežný počítač.

Dokovacia stanica podporuje rýchle nabíjanie vďaka technológii Adaptive Fast Charging. Váš smartfón sa teda nabije extrémne rýchlo. Stanica má vlastný ventilátor na to, aby pri väčšom zaťažení dostatočne chladila telefón.

Dostupnosť je od 28.4.2017 za cenu 149,90 EUR. Sme zvedavý a nápad sa nám páči. Uvidíme, ako bude fungovať v praxi.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.