Na konferencii Samsung Forum v Monacu táto spoločnosť uviedla nové televízory pre modelový rok 2016. Väčšina predstavovaných televízorov bola vyrobená na Slovensku, zatiaľ sme ich ale videli len v Las Vegas na CESe a na tejto akcii v Monacu. 

SamsungFtit

Nové prémiové televízory s Quantum dot podporujú zobrazenie obrazu s rozšíreným kontrastom HDR, ide o displeje s vyššou svietivosťou (1000 nitov) a rozlíšenie 10 bitov. Na videu uvidíte, aký je rozdiel v zobrazení obrazu medzi staršou a novou technológiou.

SamsungForum-14

Spolu s novými televízormi sa bude predávať aj film Marťan, ktorý je distribuovaný aj s podporou HDR. Samsung tiež uvádza Blu-ray prehrávač s podporou HDR.

Zjednodušené je aj diaľkové ovládanie, ktoré sa používa podobne ako počítačová myš s využitím dotykovej plochy. Tlačidlá sú len pre najdôležitejšie funkcie ako je nastavenie hlasitosti a prepínanie kanálov.

SamsungForum-32

Samsung prepracoval aj systém SmartTV, teraz nie je rozdiel medzi prepínaním televíznych kanálov a internetovým vysielaním ako poskytuje napr. YouTube alebo Netflix. Nové televízory podporujú aj vylepšený systém hrania.

V nasledovnom videu si môžete pozrieť  vlajkové lode firmy Samsung série 9800 a tiež pripravovaný televízor s rozlíšením až 8K.

Tiež si môžete pozrieť ponuku SoundBarov vrátane ich zakriveného vyhotovenia. V ponuke je až 5 zakrivených SoundBarov. Video tiež ukazuje ako sa dajú prepojiť mobilné telefóny Samsung s novými televízormi, pričom existuje aj možnosť prepojenia dvoch smartfónov s jedným televízorom.

SamsungForum-17

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.