Z Projectu Morpheus je PlayStation VR.

Virtuálna realita pre hernú konzolu PlayStation bola oficiálne predstavená v marci 2014. Vtedy ešte pod názvom Project Morpheus. Hneď si však získala záujem hráčov aj kritikov. Zariadenie využíva hernú konzolu PlayStation 4 a kameru PlayStation Camera pre sprostredkovanie nových zážitkov z hrania. To je intenzívnejšie, čo sme si vyskúšali osobne. Dojmy z virtuálnej reality sme spísali v letnom dvojčísle magazínu touchIT.

PlayStation VR, ako znie oficiálny názov náhlavnej súpravy virtuálnej reality, by sa mal dostať na trh počas budúceho roka. Sony cenu neoznámilo, avšak Andrew House, prezident PlayStationu, vyhlásil, že jeho cena bude na úrovni „novej hernej platformy„. Dá sa teda očakávať cenovka v rozmedzí 300 až 400 EUR. House taktiež prezradil, že na trhu bude v dobe uvedenia PlayStation VR minimálne 10 hier, ktoré budú nové zariadenie podporovať. PlayStation VR bude možné používať aj v kombinácii s ovládačmi PlayStation Move a DualShock 4.

Pozrite si video z hrania pomocou PlayStation VR

Hlavné špecifikácie* PlayStation VR:
Komponent: Procesor, náhlavná súprava VR
Displej: OLED
Veľkosť panela: 5,7 palcov
Rozlíšenie panela: 1920×RGB×1080 (960×RGB×1080 na oko)
Obnovovací kmitočet: 120 Hz, 90 Hz
Zorné pole: cca 100 stupňov
Snímače: Akcelerometer, gyroskop
Rozhranie pripojenia: HDMI + USB
Funkcia: 3D zvuk, Social Screen
*Ide o špecifikácie a dizajny prototypu, ktoré môžu byť zmenené.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit