Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na 90. ročníku autosalónu v Porte de Versailles (14. – 20. októbra 2024) predstavuje britská prémiová značka rodinu modelov MINI s čisto elektrickým pohonom. Vrchol predstavujú svetové premiéry dvoch plne elektrických modelov John Cooper Works, ktoré sú predovšetkým o výkone a o športovom zameraní typickom pre značku.

Od 14. do 20. októbra 2024 môžu návštevníci spoznať celý rad modelov s elektrickým pohonom. Počnúc svetovou premiérou dvoch plne elektrických modelov MINI John Cooper Works, príde značka MINI do Paríža s inovatívnymi modelmi MINI Cooper SE, MINI Aceman SE a MINI Countryman SE ALL 4, ktoré predstavujú rozsiahle produktové portfólio zamerané na čisto elektrickú mobilitu. Ako žiadna iná metropola s miliónmi obyvateľov sa mesto na Seine zameriava na dôslednú reštrukturalizáciu mestskej dopravy. Trojdverové a päťdverové elektrické vozidlá ponúkajú pre značku typický motokárový pocit v rôznych rozmeroch a zameraniach.

Špičkový výkon, plne elektrický pohon:

Nové plne elektrické modely MINI John Cooper Works

Svetovou premiérou dvoch čisto elektrických vozidiel MINI John Cooper Works prenáša dlhú pretekársku históriu značky do súčasnosti aj s typickou inovatívnou silou. Dva modely bez námahy prenášajú know-how z motoristického športu a z pretekárskej dráhy na cestu. Okrem exkluzívneho športového dizajnu a optimalizovaných aerodynamických jazdných vlastností pre zníženie spotreby energie sa fanúšikovia značky MINI môžu tešiť na typické agilné ovládanie.

Rodina plne elektrických modelov MINI:

MINI Cooper SE, MINI Aceman SE, MINI Countryman SE ALL4

Plne elektrický model MINI Cooper SE (kombinovaná spotreba energie: 14,7 – 14,1 kWh/100 km podľa WLTP; kombinované emisie CO2: 0 g/km; trieda CO2: A; dojazd podľa WLTP: 387 – 402 km) predstavuje na prvý pohľad rozpoznateľný puristický dizajn MINI. Plne elektrický trojdverový model ponúka moderný zážitok z jazdy s pre MINI typickým pocitom z motokáry a so štyrmi individuálnymi výbavami vozidla podčiarkuje pôvod značky.

Prvý model MINI Aceman SE (kombinovaná spotreba energie: 14,8 – 14,0 kWh/100 km podľa WLTP; kombinované emisie CO2: 0 g/km; trieda CO2: A; dojazd podľa WLTP: 382 – 405 km) zosobňuje nový crossover značky MINI a na dĺžke štyroch metrov ponúka päť sedadiel. Vďaka veľkorysému priestoru vozidlo premosťuje priepasť medzi modelmi MINI Cooper a MINI Countryman. S MINI Countryman SE ALL4 (kombinovaná spotreba energie: 18,5 – 16,8 kWh/100 km podľa WLTP; kombinované emisie CO2: 0 g/km; trieda CO2: A; dojazd podľa WLTP: 399 – 432 km) ide o spoľahlivého spoločníka na všetkých druhoch ciest. Schopnosti nového modelu MINI Countryman SE ALL4 optimálne dopĺňajú priestranný a variabilný batožinový priestor, dojazd až 432 km a pohon všetkých kolies.

Značky: