Chcete radšej studený, alebo teplý vzduch? Externý herný ventilátor Vortx vyfukuje prúd vzduchu, aby navodil reálnejší pocit z hry.

Ak ste si niekedy mysleli, že jediné, čo vám bráni, aby ste sa skutočne ponorili do hier, bol pocit z ohnivého výbuchu tepla, tak potom práve pre vás bol predstavený nový spoločník.

Vortx od Whirlwind FX vyzerá na prvý pohľad ako stolový reproduktor pre PC, ale v skutočnosti jeto vlastne „4D“ herné príslušenstvo. Analyzuje hranú hru, alebo sledované video  a ventilátor s premenlivou teplotou vyfukuje teplo závislé od povahy obsahu na obrazovke.

Takže pri akčných hrách budete cítiť teplo, napríklad z výbuchu ručného granátu. Následne vás vie ventilátor schladiť chladom pri pozeraní horrorov a mrazivých filmov.

Algoritmus na rozpoznávanie obsahu

Whirlwind FX tvrdí, že Vortx bude schopný pracovať v podstate s každou počítačovou hrou, ktorú s ním budete hrať, pomocou algoritmov na rozpoznávanie softvéru a rozpoznávania objektov. Aby ste si vytvorili čo najlepší fyzický stimul, ktorý zodpovedá hranej hre. Vývojári hier nebudú musieť robiť nič zvláštneho na to, aby ich hry vedeli spolupracovať s Vortx. Takže inými slovami práve to je kľúčové pre úspech Vortx-u.


Nie je to ale prvé zariadenie svojho druhu. Už pred viac ako desiatimi rokmi experimentovala spoločnosť Philips so systémom amBX. Ten sa integroval do vašich hier, aby osvetlil vašu miestnosť, rozprúdil vzduch a dokonca aby „rozhýbal“ váš stôl.

Napriek tomu, skúsenosti s virtuálnou realitou ako je The Void dokazujú, že zmes skutočných stimulov a digitálneho sveta dokážu spolupracovať s veľkým efektom. Potom môže byť Vortx skutočne zaujímavým doplnkom k zážitkom z virtuálnej reality. Nedávne zvýšenie popularity VR môže znamenať, že je tu ideálny čas na to, aby existovalo niečo ako Vortx.

Spustenie predaja je plánované na tento rok. Vortx bude k dispozícii za predbežnú cenu 119,99 dolárov.

zdroj: techradar

Prečítajte si aj:

ASUS Republic of Gamers odhalil na výstave CES 2018 najnovšie herné novinky

 

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.