Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications predstavuje novinku vo svojom rade fixných kamier  s tzv. „bullet“ designom. AXIS Q1809-LE ponúka najvyššie rozlíšenie a vynikajúcu forenznú kvalitu obrazu. Táto vonkajšia kamera je vybavená individuálne nastaviteľným teleobjektívom, ktorý je ideálny pre monitorovanie na dlhé vzdialenosti a poskytuje mimoriadne vysokú hustotu pixelov pre extrémne obrazové detaily.

Bullet kamera AXIS Q1809-LE ponúka rozlíšenie až 41 MPx (7 424×5 568 px) pri 15 snímkach za sekundu alebo 8K rozlíšenie pri 30 snímkach za sekundu – zároveň však vďaka technológii Axis Zipstream s H.264/H.265 kodekom výrazne znižuje nároky na šírku pásma a veľkosť úložiska. Vybavená je 4/3″ obrazovým senzorom pre výnimočný výkon aj pri slabšom svetle a vďaka funkciám Lightfinder 2.0 a Forensic WDR poskytuje verné farby a skvelé detaily aj v tých najnáročnejších svetelných podmienkach alebo takmer v úplnej tme. Nastaviteľný teleobjektív Canon s ohniskovou vzdialenosťou 50–150 mm a horizontálnym zorným poľom v rozsahu od 21° do 7° ponúka extrémne detaily aj na skutočne veľké vzdialenosti. Vysoké rozlíšenie, elektronická stabilizácia obrazu (EIS) pre plynulý záznam v situáciách, kedy je kamera vystavená vibráciám, a 3× zoom sú tiež ideálne na účely presnej identifikácie napríklad v športových arénach, na obrovských plochách parkovísk alebo verejných priestoroch v mestách.

Kyberneticky zabezpečená

Táto výkonná kamera je robustná a pripravená na okamžité nasadenie a vonkajšie použitie. Má krytie IP66-, IP67-, IK10- a NEMA 4X a zvláda teploty v rozmedzí od -40°C až do 55°C (-40°F až 131°F). Dodáva sa s montážnym ramenom pre jednoduchú inštaláciu a priestranná zadná skrinka sa postará o bezpečné uloženie a vedenie káblov. PoE pripojenie umožňuje napájať kameru jediným dátovým káblom, čo tiež uľahčí fyzickú inštaláciu. Na zabezpečenie neoprávneného prístupu a na ochranu kybernetickej bezpečnosti je k dispozícii pre Axis už štandardná pokročilá hardvérová platforma AXIS Edge Vault, ktorá chráni integritu zariadenia priamo od výroby a zabezpečuje ochranu systému ako celku.

Medzi kľúčové vlastnosti AXIS Q1809-LE patria:

  • špičková kvalita obrazu v 8K rozlíšení
  • 4/3″ senzor s vysokou citlivosťou
  • extrémne detaily aj na veľké vzdialenosti
  • elektronická stabilizácia obrazu
  • jednoduchá inštalácia a používanie prakticky ihneď po vybalení
  • zariadenie chráni Axis Edge Vault

Nová kamera AXIS Q1809-LE je k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov a partnerov spoločnosti Axis.

Video ukážku novej kamery nájdete tu: youtube.com/watch?v=nnZrezdslow

Značky: