Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť VSHosting, najväčší poskytovateľ managed serverových služieb v ČR a na Slovensku, v máji oficiálne uviedla ponuku CDN, ktorá slúži na akceleráciu rýchlosti webov a zníženie záťaže na klientskych serveroch.

Momentálne CDN spoločnosti pokrýva Európu a USA a firma plánuje v tomto ohľade expanziu do Ázie a zakladanie ďalších CDN nodov v Európe (napr. Anglicko či Španielsko). VSHosting CDN bežala v pilotnom programe od minulého novembra, kedy bola nasadená u prvých niekoľko sto používateľov.

VSHosting CDN sieť je postavená na vlastnej infraštruktúre spoločnosti a momentálne pokrýva USA a Európu. Firma v rámci rozšírenia jej pokrytia výhľadovo plánuje expanziu do Ázie, Ruska a Južnej Ameriky. Aktuálne je najbližšie vstupu do Ázie a zriadeniu ďalších CDN nodov v Európe (v Anglicku, Španielsku a ďalších krajinách). Podľa doterajších skúseností (pilotné spustenie pre niekoľko stoviek používateľov v novembri 2016, verejné od mája tohto roku) si VSHosting drží pri CDN vysoké hodnoty z hľadiska zrýchlenia webu a latenciou (ako príklad môžeme uviesť jeden z klientskych projektov so sezónnou návštevnosťou niekoľkých tisíc requestov za sekundu , u ktorého sa vďaka CDN skrátila doba načítania v Európe z 1,5-3 sekúnd na 1-2 sekundy a v USA z 5-8 na 1-3 sekundy).

„Vzhľadom k úspešnému zavedeniu našej CDN a pozitívnej odozve zákazníkov, sme sa pre nich rozhodli ešte viac rozšíriť portfólio našich služieb a zaviesť CDN aj v ďalších krajinách. Aktuálne plánujeme expanziu CDN siete napríklad do Ázie,“ uviedol Damir Spoljarič, spoluzakladateľ spoločnosti VSHosting.

Individuálne dohodnuté vlastnosti prepojení s kľúčovými globálnymi operátormi

CDN VSHosting je jedinečná tým, že má individuálne dohodnuté vlastnosti prepojenia s kľúčovými globálnymi Tier1 operátormi, vďaka čomu sa CDN darí smerovať napríklad amerického používateľa na americkú časť CDN a európskych používateľov do Európy. A to aj v prípade operátorov, ktorí sú s CDN prepojení na viacerých kontinentoch, často teda aj u konkurenčných CDN. Napríklad všetok traffic k danej CDN smerujú iba na jedno miesto prepojenia.

CDN je založená na výkonnej infraštruktúre s fullSSD poľami a veľkou kapacitou operačnej pamäte, aby bolo možné všetky používané cachované súbory distribuovať používateľom z najrýchlejšej možnej pamäti. Súčasťou sú prvky ako podpora http / 2, Let ‚Encrypt alebo možnosť voľby, či sa má CDN riadiť http hlavičkou na serveri klienta alebo či sa má nastavenie cache vynútiť priamo na strane CDN. V klientskom rozhraní je možnosť aj voľby lokality, pre ktorých je CDN účinná.

Spoločnosť VSHosting CDN rad požiadaviek neobmedzuje ani nespoplatňuje; cena je založená iba na množstve prenesených dát. Implementácia služby VSHosting CDN je používateľsky jednoduchá, spoločnosť navyše ponúka 14-dňové bezplatné skúšobné obdobie. Okrem priaznivo nastavenej cenovej politiky má klient možnosť zvoliť si niektorý zo zvýhodnených CDN balíčkov alebo využívať Pay As You Go metódu.

Značky: