Google App Maker je nový hráč na poli budovania aplikácii bez nutnosti rozsiahlych znalostí programovania a to pomocou tzv. drag and drop, kde už pracujete s hotovými prvkami a vkladáte ich jednoduchým potiahnutím. Navyše nebudete potrebovať ani serverovú infraštruktúru na pozadí pre tieto aplikácie.

Aplikácie vybudované pomocou App Maker používajú tú istú infraštrktúru ako aplikácie G Suite, čo sú aplikácie od Google pre biznis. V zásade sú to staré známe aplikácie, ktoré poznáme z bežného používania, ako Gmail, Hangouts, Kalendár, Google Drive, a iné akurát s možnosťou pracovať s vlastnou doménou, mať väčší priestor pre maily a podobne.

App Maker je aktuálne dostupný len pre ľudí čo sú zapojení do programu „Early Adopter Program“, ale časom by sa mal teda otvoriť aj pre širšie masy. Ak ste členom Early Adopter Programu, môžete si App Maker vyskúšať tu: App Maker

Google pomocou App Maker vyrobil už cez 300 svojich vlastných aplikácií. Nechajme sa prekvapiť, ako sa tento počin Googlu ujme.

 Zdroj: fossbytes.com