Soundbar LG S9J sme testovali ešte počas prázdnin. Dodnes nám však zvoní v ušiach zvuk, ktorý sme vtedy počuli. Naozaj niečo tak veľmi kvalitné, doslova lahodné, čo sa presne hodí k televízoru na sledovanie filmov, hier alebo športu sa len tak nevidí. Zostava je zložená z ústredného prvku s dvoma výraznými reproduktormi smerujúcimi do stropu a ďalšími ukrytými smerujúcimi do stredu miestnosti.

Ďalším prvkom zostavy je subwoofer, ktorý je pripojený bezdrôtovo a mal by byť umiestnený za používateľom. Obe časti sa pripájajú na sieťové napájanie. Zostava má celkový hudobný výkon 500 W, subwoofer 200 W. Celkovo ide o systém reproduktorov 5.1.2, ktorý podporuje aj multiroom riešenie (v každej izbe sa prehráva z centrálneho systému iná hudba). Základom je audioprevodník HiFi DAC 24 bit, 192 kHz s podporou štandardu Dolby ATMOS. Prepojenie soundbaru je aj cez Bluetooth, Wi-Fi, ďalej je tu linkový vstup, HDMI /vstup aj výstup a optický vstup. Cez tento soundbar pri zapojení cez HDMI port plnohodnotne prechádza 4K video. Môžete ho tiež prepojiť so systémom Spotify alebo Chrome Cast. Súčasťou dodávky je tiež diaľkové ovládanie.

Elegantný soundbar LG S9J je orientovaný na náročného používateľa

Zariadenie sme mali pripojené na TV asi 14 dní a konštatujeme výbornú kvalitu zvuku. Prepojenie s televízorom fungovalo na prvýkrát, tento soundbar pritom nie je limitovaný na žiadnu značku TV. Celkovo je tento soundbar určený pre zákazníka, ktorý si chce naplno vychutnať kvalitu hudby alebo hovoreného slova.

Subwoofer je zameraný na basy a pripojený je bezdrôtovo

Cena: 739 EUR
Zapožičal: LG

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 10/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

 

Značky: