Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications ohlásila uvedenie novej cenovo dostupnej a vysoko výkonnej otočnej PTZ kamery AXIS P5676-LE, ktorá má všestranné využitie. Kamera ponúka pokročilú analytiku a vďaka vynikajúcej citlivosti na svetlo a IR prísvitu poskytuje dokonalý prehľad aj forenzné detaily za každých svetelných podmienok.

Nová kamera AXIS P5676-LE ponúka špičkovú kvalitu obrazu vo vysokom rozlíšení 4 MPx a 30-násobné optické priblíženie. Pokročilé funkcie Forensic WDR a Lightfinder 2.0 garantujú obraz so sýtymi farbami a ostrými detailmi pri pohybujúcich sa objektoch aj pri náročnom osvetlení, takmer až v tme. Navyše má kamera integrovaný aj infračervený prísvit, ktorý zabezpečí nepretržitý video dohľad aj v úplnej tme. Vybavená je elektronickou stabilizáciou obrazu (EIS) pre minimalizáciu negatívneho dopadu vibrácií alebo otrasov, ktoré spôsobuje napr. silný vietor. Technológia Zipstream s podporou štandardov H.264 a H.265 navyše významne znižuje požiadavky na šírku pásma i veľkosť dátového úložiska.

Vďaka podpore obojsmerného audia a I/O rozhraniu môže obsluha oveľa rýchlejšie a jednoduchšie reagovať na prípadné incidenty, alebo dokonca aj priamo komunikovať s narušiteľmi.

Pre spoľahlivý dohľad

Kamera má vo výbave všetko, čo je potrebné na sledovanie a identifikáciu podozrivého správania. Disponuje softvérom AXIS Object Analytics, ktorý umožňuje detekovať a klasifikovať osoby alebo rôzne typy vozidiel v zábere, a prispôsobiť tak dohľad špecifickým potrebám klientov. Pokročilá funkcia Gatekeeper navyše automaticky priblíži objekty detekované vo vopred definovaných oblastiach a následne aktívne sleduje podozrivé osoby alebo vozidlá.

Kameru je možné pomocou adaptéru AXIS TP6901-E prepojiť s multikamerovým hniezdom AXIS Q6100-E, čím  ľahko zabezpečíte kompletný prehľad o dianí v plnom rozsahu 360° a zároveň veľmi detailné priblíženie vďaka 30-násobnému zoomu AXIS P5676-LE. Táto zostava používa rovnaký držiak (i zdroj energie) a s jediným sieťovým káblom, jedinou IP adresou a jedinou softvérovou licenciou pre VMS preto môže byť cenovo vysoko úsporným riešením.

Zabezpečená pre prípad kybernetického útoku

Robustná kamera AXIS P5676-LE, odolná voči vandalizmu so stupňom krytia IP66 a NEMA 4X, zvláda teploty v rozsahu od -30° C do 50° C. Myslí však aj na vlastnú bezpečnosť a medzi pokročilé bezpečnostné funkcie tu patrí firmware s autorizáciou (signed firmware) a bezpečné spustenie (secure boot), ktoré garantujú, že je v kamere nainštalovaný iba autorizovaný firmware, ktorý sa po uvedení do továrenského nastavenia zbaví všetkého malware.

Medzi kľúčové vlastnosti AXIS P5676-LE patria:

  • vynikajúca obrazová kvalita v rozlíšení 4 MPx
  • 30-násobné optické priblíženie
  • elektronická stabilizácia obrazu
  • Forensic WDR, Lightfinder 2.0, IR prísvit
  • podpora pokročilej video analytiky
  • vstavané funkcie kybernetickej bezpečnosti
  • Zipstream s podporou štandardu H.264/H.265

Kamera AXIS P5676-LE bude v ČR a na Slovensku k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov a partnerov spoločnosti Axis.

Značky: