Samsung prišiel s akciou, v rámci ktorej môžete vymeniť svoj OLED televízor za nový QLED TV. A to všetko len za jedno euro.

Akcia trvá od 2. do 8. októbra 2017 a je limitovaná pre prvých piatich záujemcov, ktorí odovzdajú svoj Samsung OLED televízor s uhlopriečkou 55 alebo 65 palcov. Za neho získajú QLED televízor série Q7F (model QE55Q7F alebo QE65Q7F) rovnakej veľkosti.

Ďalší piati záujemcovia dostanú 50% zľavu na kúpu nového QLED televízora podľa vlastného výberu.

Aj keď je OLED relatívne mladá technológia, zistila sa u nej istá náchylnosť na vypálenie pixelov.

Ide o poškodenie displeja, ktoré je spôsobené nepretržitým zobrazovaním statického záberu (napr. logá TV staníc, titulky v spravodajstve…) počas dlhšej doby. Diódy OLED panelov, ktoré sú zložené z organických zlúčenín, sa v tomto prípade veľmi rýchlo preťažujú, čo má za následok stratu farebného pigmentu a práve to sa prejaví na televízore ako vypálenie pixelu.

Môže k tomu dôjsť už po 2 týždňoch používania a všimnete si to tak, že aj po vypnutí televízora či počas sledovania iného programu vám ostane na obrazovke stále viditeľný obrys pôvodne zobrazeného objektu.

To však pri QLED TV nehrozí, keďže jeho konštrukciu tvoria anorganické materiály. Samsung QLED TV s technológiou Quantum Dot sa vyznačuje stabilnejším a najmä trvalejším obrazom.

V prípade, že máte záujem využiť túto akciu, kontaktujte službu Moja QLED Prioritný Servis na čísle 800 72 67 86. Svoj starý OLED TV odovzdáte pri prevzatí novej QLED TV.

Viac informácií sa dozviete TU.

Značky: