Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výnimočný výkon, impozantný ťah a extravagantný vzhľad umožňujú novým modelom BMW X5 M Competition (kombinovaná spotreba paliva: 13,0 – 12,8 l/100 km; kombinované emisie CO2: 296 – 291 g/km) a BMW X6 M Competition (kombinovaná spotreba paliva: 13,1 l/100 km; kombinované emisie CO2: 301 g/km), aby si vydobyli na cestách sveta výnimočné miesto. Ich výkonové vlastnosti vytvárajú nové štandardy a v oblasti exkluzivity opäť posúvajú latku na novú a vyššiu úroveň. Výbava First Edition obohacuje perlivý a výnimočný charakter modelov BMW M v luxusných segmentoch Sports Activity Vehicle (SAV) a Sports Activity Coupé (SAC) o mimoriadne štýlové prvky.

Štýlovo upravené dizajnové prvky exteriéru a interiéru posúvajú špeciálne edície nových modelov BMW X5 M Competition a BMW X6 M Competition do pozície statusu omamnej rarity na špičke vysoko výkonných modelov vo svojich segmentoch. Ich nádych exkluzivity vytvára ideálne prostredie, v ktorom si možno užívať neopakovateľné jazdné vlastnosti prameniace z vysoko otáčkového motora V8 s dvoma turbodúchadlami a s výkonom 460 kW (625 k), zo špeciálneho M podvozka a z pohonu všetkých kolies M xDrive. Obe špeciálne edície nováčikov sa budú vyrábať v závode BMW v americkom meste Spartanburg. Každý v počte limitovanom na 250 kusov, pričom sa dajú ihneď objednať.

Exkluzívne pre túto špeciálnu edíciu modelov BMW X5 M Competition a BMW X6 M Competition vznikla sivá matná farba BMW Individual Frozen Dark Silver, ktorá dodáva dizajnu exteriéru mimoriadne očarujúci efekt. Táto matná farba zaručuje, že svalnaté proporcie, čisté formy a typické M detaily vyniknú bez ohľadu na to, ako na vozidlo dopadá svetlo. Obe špeciálne edície sa dajú objednať aj v špeciálnej modrej matnej farbe BMW Individual Frozen Marina Bay Blue. Tento odtieň patrí medzi špeciálne farby BMW a momentálne je dostupný pre modely BMW X5 M Competition, BMW X6 M Competition, BMW X5, BMW X6 a BMW X7. Záujem o tieto špeciálne odtiene neustále rastie.

Vysoko kvalitné farby sa spájajú s M diskami kolies z ľahkých zliatin s hviezdicovým vzorom vo vysoko lesklej čiernej povrchovej úprave Jet Black a sú dostupné iba pre modely zo špeciálnej edície. Na kolesá (vpredu 21 palcov, vzadu 22 palcov) sa obúvajú pneumatiky so zmiešanými rozmermi. Dizajn exteriéru využíva niektoré prvky karosérie vyrobené z plastu zosilneného uhlíkovými vláknami (CFRP). Rovnako ako vonkajšie kryty spätných zrkadiel M Carbon pre obe špeciálne verzie, aj zadný spojler M Carbon pre nový model BMW X6 M Competition dotvára neopakovateľný pocit z pretekárskej trate. Kryt motora M Carbon je taktiež súčasťou výbavy First Edition.

Interiér plne čalúnený kožou BMW Individual Merino v exkluzívnom dvojfarebnom vyhotovení Silverstone/Midnight Blue zaručuje, že interiér a farba karosérie BMW Individual vytvoria elegantné spojenie. Čierne stredy sedadiel z alkantary a kontrastné prešívanie oranžovou niťou Sakhir Orange podporuje športové kontúry M multifunkčných sedadiel. Príťažlivé kontrastné prešívanie prináša výnimočnú ozdobu aj na výplň dverí a na palubnú dosku. Inšpirácia kožou potiahnutou palubnou doskou sa preniesla aj na modrou alkantarou Midnight Blue potiahnutý strop.

Technologicky vyspelý a extrémne ľahký materiál CFRP sa dostal aj do interiéru modelov zo špeciálnej edície. Medzi ozdoby patria lišty interiéru Carbon Fibre so špeciálnym vzhľadom. Strieborný nápis First Edition 1/250, ktorý sa na karbónové lišty nanáša ešte pred finálnym priesvitným lakom, podčiarkuje exkluzívny charakter modelov zo špeciálnej edície. Ak sa vo výbave nachádzajú tieto lišty, tak rovnaký dizajn dostáva aj označenie modelu na kryte držiakov na nápoje.

 

Značky: