S magazínom TOUCHIT máte k dispozícii špičkový softvér, za ktorý by ste inde museli platiť. Na to už ste si asi zvykli.

Prinášame výborný program, ktorý z hŕby vašich fotiek spraví efektnú videoprezentáciu.

 

box_ashampoo_slideshow_studio_2017_800x800_box_web2016_8_nowat

Ashampoo Slideshow Studio 2017

slideshow_web2016_8_nowat

Skladanie fotografií do videa v programe Slideshow Studio

Vytvoriť si efektné prezentácie z fotografií môže byť lepšie ako sa pokúšať o vlastné video. Tento program je ako stvorený pre tých, ktorí chcú vytvárať video, no nechce sa im ho nakrúcať. Fotografie fotíme všetci, a tak máte vždy dostatok materiálu, ktorý sa dá následne spojiť do videa. Program pracuje v režime absolútne jednoduchého sprievodcu celým projektom. Môžete sa v ňom pohrať viac a mať tak k dispozícii detailné možnosti na prispôsobenie každej snímky. Súbory obrázkov stačí pretiahnuť na časovú os a následne s nimi pracovať. Medzi každým je prechod, vyberať môžete z viacerých efektov.

Do každého obrázka sa dá pridať text, zaoblený text, ďalší obrázok alebo napríklad aj tabuľka alebo geometrický útvar. Podobne ako pri iných aplikáciách tohto typu, sa tu pracuje s projektom. To znamená, že všetko sa dá kedykoľvek meniť vrátane témy. Výsledné video môže mať zvukovú stopu. Opäť platí, že môžete pridať tie z databázy programu alebo importovať vlastné súbory. Slideshow Studio podporuje export do formátu WMV s rozlíšením Full HD alebo do formátu WebM s rozlíšením 4K.

Program podporuje maximálne možnosti prispôsobenia prvkov a ku všetkým sa môžete vrátiť a spätne ich upraviť. Či už budete chcieť zmeniť dĺžku zobrazenia konkrétneho obrázka, zmeniť prechodový Ken-Burns efekt alebo upraviť texty či priamo celú vizuálnu tému.

Registrácia

Počas inštalácie je nutné požiadať o registračný kľúč kliknutím na tlačidlo pod editačným poľom na jeho zadanie. Treba naň kliknúť a spustí sa webový prehliadač. Vo formulári stačí zadať emailovú adresu, na ktorú vzápätí príde link na potvrdenie registrácie s ďalším odkazom (druhý v poradí). Ten potvrdí oprávnenosť vyžiadania platného čísla a do emailovej schránky príde druhá emailová správa s platným sériovým číslom (na zobrazenej stránke netreba nič vypĺňať, stačí ju potvrdiť) a potom sa na nej zobrazí registračný kľúč.

Hlavné výhody:

  • Jednoduchosť tvorby videa, zásoba efektov, dodatočné prvky, možnosť spätných úprav, témy vzhľadu

Link na stiahnutie: tiny.cc/slideshow2017
Cena: zadarmo

Tento článok vyšiel aj v tlačenom októbrovom vydaní TOUCHIT č. 8/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.