Snímače odtlačkov môžu byť zatiaľ integrované iba do Oled panelov.

Tie sa presunuli pod displeje, aby výrobcom uvoľnili drahocenné miesto na prednej strane smartfónov, pre ešte lepšie zobrazovacie schopnosti moderných mobilných zariadení.

V snahe vytvoriť pre svoje zariadenia celoplošné displeje, výrobcovia boli odkázaní používať iba Oled panely, ktoré sú drahšie ako LCD. Oled technológia totiž umožňuje svetlu prejsť štruktúrou displeja. Čoskoro sa však veci posunú dopredu. Čínska spoločnosť Fortsense, prišla na spôsob, ako implementovať senzor odtlačkov prstov pod LCD. Vývojár očakáva, že výrobcovia smartfónov novú technológiu implementujú najneskôr do konca roka.

Na fotografiách z marketingovej prezentácie Fortsense je vidieť, akým spôsobom svetlo prechádza cez LCD, aby snímač odtlačkov prstov nestratil svoju funkčnosť. Integrovaná membrána umožní senzoru skenovať prst vo viac ako 160 smeroch. Zaradenie tejto technológie do výroby, môže výrazne podporiť strednú a základnú triedu smartfónov, kvôli nižším nákladom na výrobu.

Kým kvalitné Oled panely vyrábajú traja výrobcovia – Samsung, LG a BOE, tak ich podiel na trhu môže vďaka nasadeniu LCD panelov so snímačmi odtlačkov prstov klesnúť. 

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Chcete vidieť skladateľný smartfón Huawei Mate X naživo? Navštívte festival IXPO v Bratislave

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.