Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový model BMW M2 sľubuje nefalšovanú radosť z jazdy na každom kilometri, a to tak pri každodenných cestách, ako aj počas jázd na okruhu.

Pretekársky charakter kompaktného vysokovýkonného športového vozidla môžu pôsobivo zvýrazniť doplnky BMW M Performance Parts vyvinuté špeciálne pre tento model. Produkty pre dodatočnú výbavu z ponuky BMW Originálne príslušenstvo, ktoré budú k dispozícii od uvedenia nového modelu M2 na trh (začne sa vyrábať v apríli 2023), dodajú vzhľadu nového modelu BMW M2 ďalšiu dávku emócií. Nové doplnky sa zameriavajú na úpravu aerodynamiky, poháňacej sústavy, podvozku a interiéru.

Exkluzívne materiály, vylepšené aerodynamické vlastnosti: komponenty BMW M Performance pre exteriér

Všetky produkty pre dodatočnú montáž z ponuky BMW M Performance Parts vynikajú pôsobivým dizajnom, exkluzívnymi materiálmi a špičkovou kvalitou. Všetky prvky preto dokonale ladia s dizajnom modelu BMW M2 a zároveň spolu s celým vozidlom prešli homologizáciou, čo znamená, že spĺňajú zákonné bezpečnostné predpisy, ako aj prísne normy spoločnosti BMW Group.

Prídavné karbónové komponenty pre prednú, bočnú a zadnú časť zlepšujú aerodynamické vlastnosti vozidla a vďaka bezfarebnému laku, ktorý odhaľuje uhlíkové vlákna pod ním, zároveň zdôrazňujú jeho pretekársku auru. Predný karbónový splitter M Performance a karbónové obloženie nasávacích otvorov M Performance dodávajú novému modelu BMW M2 obzvlášť výrazný vzhľad. Zákazníci, ktorí si želajú dodať bočnému profilu vozidla ostrejší vizuálny nádych, majú na výber karbónové nadstavce bočných prahov M Performance, karbónové bočné krídelká M Performance pre prednú aj zadnú časť, prípadne M karbónové kryty vonkajších spätných zrkadiel. Prúdenie vzduchu okolo vozidla, spolu s estetikou, možno vylepšiť a na maximum zvýrazniť nasledujúcimi karbónovými prvkami M Performance: odtrhovou hranou na veku batožinového priestoru, prípadne veľkým krídlom a karbónovým difúzorom. Ďalší nezameniteľný doplnok predstavuje lesklo čierny aerodynamický prvok na hornej hrane zadného okna. Exteriér vozidla možno doplniť ťažným okom M Performance, alebo aramidovým krytom antény.

Nižšia hmotnosť, intenzívnejší zvuk: titánový tlmič výfuku M Performance

Titánový tlmič výfuku M Performance, ktorý je k dispozícii pre nový model BMW M2, je ľahší, neprehliadnuteľný a zvukovo výrazný. Jeho predná časť je vyrobená z ľahkej nerezovej ocele, zatiaľ čo zadný tlmič je kompletne z titánu. Oproti štandardnému komponentu prináša úsporu hmotnosti osem kilogramov. Výfukový systém s elektricky ovládanými klapkami a centrálne umiestnenou štvoricou koncoviek je v ponuke v kombinácii so špeciálne upraveným karbónovým difúzorom M Performance. Modifikované vedenie výfukových plynov vytvára ešte športovejšie jazdné zážitky. Zvukový prejav sa mení podľa zvoleného jazdného režimu a v režimoch Sport a Sport+ pripomína pretekárske vozidlá. Ako pútavý doplnok štandardnej výfukovej sústavy nového modelu BMW M2 sa v ponuke nachádzajú aj koncovky výfuku M Performance kombinujúce materiály, ako sú titán a karbón.

Podvozok M Performance s výškovo nastaviteľnými pružinami

Podvozok M Performance, ktorý je pre nový model BMW M2 k dispozícii ako dodatočná výbava, mu prepožičiava ešte ostrejšiu agilitu a dynamiku v zákrutách. Jeho konštrukcia s integrovanými pružiacimi/tlmiacimi jednotkami umožňuje na prednej a zadnej náprave znížiť svetlú výšku až o 10 milimetrov. Podvozok M Performance je špeciálne naladený nielen na jazdu na okruhu, ale aj na bežných cestách a prináša oveľa priamejšie spojenie karosérie s povrchom vozovky.

Kované disky kolies M Performance pripravené pre nový model BMW M2 predstavujú ďalšiu ingredienciou navrhnutú pre mimoriadne športový štýl jazdy. Každé z nich je vyrobené z jediného kusu hliníka a vyznačujú sa tak pevnosťou, ako aj atraktívnym dizajnom. Sú pripravené s priemermi 20 a 21 palcov pre prednú a zadnú nápravu a môžu mať matne zlatú farbu M Frozen Gold Bronze alebo čiernu M Jet Black.

Starostlivo dávkovaný závodný štýl interiéru

Ponuka doplnkov BMW M Performance Parts obsahuje aj vysoko kvalitné komponenty pre interiér modelu BMW M2. Obloženie interiéru M Performance kombinujúce uhlíkové vlákna a Alcantaru dopĺňajú v ponuke Alcantarové opierky na kolená. Dômyselne a ručne vyrábané obkladové panely interiéru sú z uhlíkových vlákien s otvorenými pórmi, majú matnú povrchovú úpravu a nesú označenie M Performance z brúseného hliníka.

V prípade modelov vybavených M športovými sedadlami možno pocit športovej atmosféry a exkluzivity umocniť krytmi zadných častí operadiel kombinujúcich uhlíkové vlákna a Alcantaru.

Volant M Performance Pro má výrazne tvarovanú oblasť úchopu čalúnenú Alcantarou a jeho sploštené horné a dolné časti sú potiahnuté kožou najvyššej kvality. Úžasný vzhľad volantu dotvárajú stredová značka a ozdobné prešívanie vo farbách BMW M GmbH. Ďalší spôsob pre posilnenie radosti z jazdy predstavujú obloženia volantu M Performance, ktoré sú k dispozícii vo vyhotovení karbón/Alcantara a karbón/koža. Obe verzie možno kombinovať aj s karbónovými radiacimi páčkami M Performance. V ponuke sa nachádzajú aj karbónové kryty prahov M Performance.

Značky: