Funkcia živého vysielania patrí pravdepodobne k ďalšej funkcii, ktorá sa bude šíriť naprieč aplikáciami.

Najnovšie ju testuje Instagram a to podľa snímok a videa, ktoré poslal do ruského magazínu T Journal ich čitateľ. Zatiaľ nemusíte očakávať ukážku funkcie priamo vo vašom Instagram klientovi.

insta-live01_nowat

Minimálne v Rusku však už niekto má testovaciu aplikáciu. Na hornom riadku sa zobrazuje ikona s nápisom Live. Aj podľa sprievodného videa nevyzerá, že by funkcia fungovala správne. T Journal tiež publikoval obrázok s aplikáciou fotoaparátu a tlačidlom Go Insta!
insta-live02_nowat

Sociálne siete sa budú aj naďalej snažiť rozvíjať biznis v oblasti živého vysielania a videa. Aj tu sa však stihli udiať nejaké zmeny. Služba Meerkat, ktorá v roku 2105 spôsobila poriadny rozruch so svojim live streamingom bola zatienená aplikáciou Periscope. Tí totiž prvotnú myšlienku dotiahli takpovediac k dokonalosti. Aktuálne popri Snapchate doťahuje aj Facebook. Uvidíme, ako sa boj o novú funkciu vyvinie. Otázkou bude či je základom úspechu široká báza používateľov ak v prípade Facebooku, alebo sú používatelia ochotní využívať aj iné služby. A to napríklad vyššie zmieňovaný Periscope.

Zdroj: Engadget

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.