Predzvestí o tom, že druhá séria na Netflixe nebude, sa šíria už od minulého roka. Ako to teda je?

Pôvodné diskusie boli o tom, či bude na inej streamovacej platforme, aspoň podľa tvrdenia denníka Independent. Pozrime sa na to pragmaticky. Filmové štúdia a najmä vydavatelia, sa zaujímajú o sledovanosť seriálu. V tejto nadväznosti aj o zárobky.

Kým u nás úspešný seriál považujeme za ten, ktorý sledujú desiatky až stovky tisíc ľudí, v USA je metrika o úroveň vyššie. Počíta sa na desiatky miliónov a aj to je osud seriálu neistý.

Najnovšie informácie poskytol priamo Netflix a ten už hovorí o druhej sérii, v ktorej by sa mali rozvíjať ďalšie námety, ako napríklad návrat Hydea, ktorý je stále na slobode, alebo v policajnej cele? Druhá séria môže odhaliť stalkera, ktorý sa pohybuje po Nevermore. Na konci prvej série dostala hlavná hrdinka výhražnú SMS.

Seriál Wednesday predbehol Stranger Things a získala najviac divákov anglicky vysielaného seriálu, za týždeň bol sledovaný viac ako 400 miliónov hodín. Vlastníkom licencie na seriál je Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), čo znamená, že Netflix nemá priamy dosah na jeho zavedenie na svoju službu.

Pôvodne sa špekulovalo o tom, že seriál by bol vysielaný na Amazon Prime, avšak podľa portálu Deadline spoločnosť Amazon uviedla , že neplánuje mať na všetky seriály MGM exkluzivitu. Amazon a MGM uzatvorili fúziu v hodnote 8,5 mld. USD a tak vysielacie práva má prednostne služba Prime od Amazon.

Podľa posledných informácií bude nová séria pravdepodobne odvysielaná v roku 2024. Výnimočne sa objavil aj odhad na tento rok, no tu by išlo len o špekulácie. Nateraz počítame s tým, že 2. séria bude na streamovacej platforme Netflix aj naďalej. Okrem toho sa špekuluje, že sa popri záhadách rozvinie osobný či lepšie povedané romantický život Wednesday.

Toto ste asi nevedeli

  • Virálny tanec, ktorý spôsobil ohúrenie na sociálnych sieťach bol vlastnou choreografiou herečky. Zlé jazyky hovoria, že vykradla iný nápad.
  • Časť filmu sa nakrúcala v Rumunsku
  • Vec hral skutočný herec, tento raz nešlo o robotickú ruku
  • Riaditeľka školy mala kostým inšpirovaný z filmu Vtáci od Hitchcocka
  • Poeov pohár na člnoch bol nakrúcaný v dvoch rozdielnych jazerách

Zdroj: Men’s Health, Independent, Netflix

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.