Jej funkcionalita je totožná ako v prípade webovej verzie.

Obľúbená komunikačná služba WhatsApp rozširuje portfólio aplikácií. Najnovšie pribudla podpora platformy Windows a Mac. Tieto aplikácie však nefungujú samostatne, sú rozšírením mobilnej verzie. Rovnako, ako webové rozhranie komunikátora.

WhatsApp pre Windows. Bez telefónu sa do účtu neprihlásite

WhatsApp pre Windows. Bez telefónu sa do účtu neprihlásite

V praxi to znamená, že hoci si aplikáciu stiahnete a nainštalujete do počítača, prihlásiť sa do vášho konta môžete iba pomocou mobilnej aplikácie. Naskenovaním QR kódu. Počítačová aplikácia následne synchronizuje počítač s vašim telefónom a pokiaľ smartfón stratí pripojenie do internetu, klient pre Windows vás automaticky odhlási z konta. Rovnako to funguje v prípade webovej verzie služby. Samostatná aplikácia však môže byť pre niekoho pohodlnejším riešením.

Počítačová aplikácia ponúka iba funkciu posielania správ, telefonovanie neumožňuje. Vyžaduje operačný systém Windows 8 a OS X 10.9, resp. novšie. Stiahnuť si ju môžete z oficiálnych stránok.

Zdroj: WhatsApp

Prečítajte si aj:

Webový klient služby WhatsApp podporuje už aj iPhone

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit