Doplnené 12. marca 2018: Časový limit na zmazanie odoslanej správy sa zvýšil na 1 hodinu.

Dlhšie časové okno na vymazanie odoslanej správy je dostupné pre používateľov iOS aplikácie. V prípade Androidu je ešte stále možné vymazať správu iba do 7 minút od jej odoslania.

Pôvodný článok 28. októbra 2017: Aby funkcia fungovala korektne, všetci členovia komunikácie musia mať nainštalovanú najnovšiu verziu.

WhatsApp prináša novú funkciu, ktorú možnože ocení množstvo používateľov. Vďaka novej funkcii budete môcť skutočne vymazať už odoslanú správu. Doteraz to fungovalo takým spôsobom, že sa správa vymazala iba vo vašej konverzácii, ale v komunikácii ostatných účastníkov ostala bez zmeny.

Nová funkcia odstráni správu z komunikácie so všetkými používateľmi, či už ide o jednotlivca alebo o skupinu. Avšak aby fungovala korektne, je potrebné, aby mali všetci používatelia nainštalovanú najnovšiu verziu aplikácie, čo môže v niektorých prípadoch predstavovať problém. Tiež potrvá určitý čas, dokedy sa funkcia aktivuje pre všetkých používateľov. WhatsApp ju sprístupnil v týchto dňoch.

Detaily, ako funguje nové skupinové mazanie správ, vysvetľuje oficiálna stránka služby. Po vymazaní správy sa všetkým členom konverzácie zobrazí notifikácia o tom, že správa bola odstránená používateľom. Dôležité je spomenúť, že správu môžete vymazať maximálne do 7 minút od jej odoslania.

Prečítajte si aj:

WhatsApp vytvoril svojich smajlíkov, sú podobné tým od Applu

 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit