Zážitok zo skupinovej konverzácie má byť vďaka tomu lepší a bez rušivých správ.

WhatsApp dlhodobo vylepšuje skupinové konverzácie. Pred pár mesiacmi pribudli nové funkcie, ktoré umožňujú správcom skupiny obmedziť, kto môže meniť fotku, ikonu či opis skupiny. Takisto pribudla funkcia, vďaka ktorej môžete rýchlo dobehnúť správy, v ktorých vás spomenuli alebo ktoré sú odpoveďami na vaše správy – stačí klepnúť na nové tlačidlo @, ktoré sa zobrazí v pravom dolnom rohu chatu.

WhatsApp tiež zaviedol opatrenia zabraňujúce opakovane pridávať do skupín účastníkov, ktorí ich opustili. A teraz pribudla nová funkcia pre obmedzenie zbytočných správ v skupinovej konverzácii. V rámci každej skupiny sa totiž dá nastaviť, či môžu odosielať správy všetci členovia skupinového chatu alebo iba administrátori.

Nová funkcia má zmysel najmä v skupinách, ktoré sa používajú na zdieľanie dôležitých oznámení a informácií. S aktivovaným nastavením odosielania správ iba správcami by sa už nemalo stať, že zmeškáte podstatnú správu z toho dôvodu, že sa konverzácia zahltí nedôležitými príspevkami ostatných používateľov.

WhatsApp sprístupňuje novú funkciu postupne. V redakcii ju však už máme k dispozícii, minimálne v prípade iOS verzie aplikácie. Žiadané nastavenie nájdete na obrazovke s informáciami o skupine – Nastavenia skupiny – Posielať správy.

WhatsApp a nastavenie toho, kto môže posielať správy v rámci skupiny

Zdroj: WhatsApp

Prečítajte si aj:

WhatsApp mal výpadok. Zaznamenali ste ho?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit