Mali by ste ušetriť dáta a absolútnu šírku pásma.

To je len jedna z hlavných zmien novej verzie. Informácie o obmedzení sťahovania aktualizácií presiakli už dávnejšie. Teraz je táto funkcia potvrdená a nejde len o insiderskú verziu. Obmedzenie sťahovania nielen po stránke rýchlosti ale aj prenesených dát využijú používatelia so slabším pripojením na internet, potvrdzuje server Windows Latest.

Aktuálne hovoríme nielen o službe Windows Update ale aj obchode Microsoft Store. Toto sú aplikácie, ktoré si sťahujú dáta na pozadí pre systém ako aj pre nové verzie aplikácií získaných cez tento obchod. Je pravda, že v súčasnosti nemajú najvyššiu prioritu a ak sťahujete niečo iné, napríklad cez prehliadač, dostanete prednosť.

windows 10

Zatiaľ sa dá nastaviť len percentuálna šírka pásma. To sa ale zmení a po novom budete môcť definovať aj maximálnu hodnotu sťahovania na pozadí aj popredí. Tým si zaručíte, že tieto procesy vám nebudú ukrajovať vždy pomerovú časť k vašej aktuálnej rýchlosti pripojenia do internetu.

Ďalšia novinka sa týka zobrazenia v histórii aktualizácií. Teraz sa text bude dať skopírovať. To je vhodné vtedy, ak chcete hľadať na internete podľa čísla aktualizácie (KB).

Zdroj: Windows Latest

Prečítajte si aj:

Windows 10 má problém s herným režimom

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.