Cieľom Microsoftu je 1 miliarda.

Satya Nadella, CEO spoločnosti Microsoft, dnes počas konferencie Microsoft Build 2017 oznámil, že najnovšia verzia operačného systému Windows je nainštalovaná na viac ako 500 miliónoch zariadení. Ide pritom o zariadenia, ktoré sú používané aspoň raz mesačne, takže ich Microsoft považuje za aktívne zariadenia.

Microsoft naposledy oznámil métu 400 miliónov aktívnych Windows 10 zariadení, stalo sa tak v septembri minulého roka. Počas posledných mesiacov zaznamenal značný nárast používateľov v podnikoch.

Ešte raz toľko, do konca budúceho roka

Pripomeňme, že plán Microsoftu je dosiahnuť miliardu inštalácií do konca roka 2018. Je nepravdepodobné, že sa tento cieľ podarí splniť včas a je zrejmé, že Microsoft potrebuje zlepšiť svoju pozíciu na trhoch, kde sa platforme Windows až tak nedarí. Máme na mysli najmä smartfóny.

Konferencia Build 2017 bude trvať až do 12. mája. Aktuálne sa hovorí najmä o využití cloudovej platformy Microsoft Azure. O prípadných dôležitých novinkách zo segmentu spotrebnej elektroniky vás budeme samozrejme informovať.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Microsoft Azure – ako sa dá reálne využiť?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit