Ide o súčasť testovacej verzie Windows 10 Insider Preview Build 15031.

Microsoft vydal novú aktualizáciu svojho operačného systému. Verzia s číslom Windows 10 Insider Preview Build 15031 je dostupná iba pre testerov, teda členov programu Windows Insider. Prináša však užitočnú novinku, ktorá by sa časom mala objaviť aj vo verejnej aktualizácií pre Windows.

Novinkou sú tzv. Compact Overlay okná, čo je v podstate funkcia obraz v obraze (PiP). Inak povedané, na práve používanú aplikáciu si môžete pripnúť ďalší program v kompaktnom okne a sledovať v ňom YouTube videá alebo telefonovať cez Skype. Je to praktickejšie riešenie, ako keby ste obe okná zmenšili tak, aby sa neprekrývali alebo by ste sa medzi nimi neustále prepínali.

Z pohľadu vývojárov by malo byť výhodou, že Compact Overlay okná fungujú rovnakým spôsobom ako štandardné okná s aplikáciami. Nemalo by byť teda náročné prispôsobiť pre túto funkciu existujúce programy a aplikácie.

Pripomeňme, že obraz v obraze ponúkajú aj iPady a systém macOS. V tomto prípade podporujú funkciu iba vybrané aplikácie.

Zdroj: Engadget

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit