Systém Windows 10 sa uvoľňuje postupne, veľmi postupne.

Odhliadnuc od toho, že máte možnosť aktualizácie vynútiť, stále mnoho používateľov nemá najnovšiu verziu Desiatok. A nateraz to vyzerá, že ani Windows 11 na tom nebude o nič lepšie. Na webe MSPoweruser sa však objavila informácia, že Microsoft začal viac tlačil na verziu 21H2 v aktualizačnom procese.

Tí z vás, ktorí ste si ju ešte nenainštalovali alebo ju systém vôbec neukázal v možnostiach, by ste ju mali čoskoro vidieť. Proces inštalácie je posledný viac ako rok a pol brzdený tým, že Microsoft si chce byť vybranou aktualizáciou na danom systéme. Toto nie je prvý prípad a podobný systém distribúcie sme si všimli aj pri verzii 20H2. Ďalšie informácie o distribuovaní tejto aktualizácie uvádza Microsoft na svojej stránke.

O podporu v starom systéme sa báť nemusíte. Windows 10 bude podporovaný až do 14. októbra 2025, čo je nateraz stále platný oficiálny dátum. Z našich skúseností si trúfame tvrdiť, že nie je definitívny. Prejsť na Windows 11 môžete prakticky pri akomkoľvek 64-bitovom CPU. Bude ale treba obísť ochranu vstavanú do inštalačného procesu. To ale bez záruky Microsoftu a podľa firmy aj bez oficiálnych aktualizácií.

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.