Išlo chybu, vaša batéria nemala nadprirodzené schopnosti.

Tí z vás, ktorí používate Windows 11, ste sa mohli stretnúť s väčšinou kapacitou nabitia batérie ako 100 %. Podľa našich testov tento systém predlžuje výdrž na batériu, no nie takýmto vtipným spôsobom. Server Softpedia informoval o tom, že Microsoft potvrdil chybu a vydáva jej opravu. Zatiaľ v insiderskej verzii systému Windows 11 build 22523.

Nabitá batéria na viac ako 100 % sa objavila na Redddite, kde ukazovala hodnotu 103 %. Používateľ Zondax, ktorý fotografiu nahral ju neskôr okomentoval, že sa dostal na hodnotu 105 % a čaká kam až sa dostane. Podľa ďalších komentárov bola hodnota 126 %. Skúsenosti používateľov môžu byť rôzne a nie je celkom jasné, kde by sa ukazovateľ nabitia zastavil.

Systém Windows 11 ale ukazuje to, že ešte je čo dolaďovať. Bohužiaľ takto je dnes nastavený spôsob vývoja. Jedna verzia za rok nestačí a vývojári nám ukazujú, že máme potrebovať neustále „novinky a vylepšenia“. Takto sa do systému dostávajú nové chyby. Inak to nebolo ani v minulých verziách. No neboli vydávané s tak vysokou frekvenciou. Veď nakoniec, popri tom všetkom, čo sa deje, je aktualizačná podpora na 18 mesiacov pre hlavnú verziu ešte veľmi štedrý krok.

Zdroj: Zondax / Reddit

Zdroj: Softpedia

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.