Existujú minimálne dva tábory používateľov – tí, čo chcú neustály prílev nových funkcií a tí, ktorí veľmi nechcú aktualizovať svoj systém

Microsoft vo svojej správe zverejnil informáciu o tom, že v Insider programe Windows 11 je už teraz viac používateľov, ako v rovnakom programe pre Windows 10. Je teda veľká skupina používateľov, ktorí chcú skúšať nové funkcie. Firma sa ďalej vo svojej správe odvoláva na dôležitosť A/B testovania, ktoré zároveň určuje, ké funkcie sa v budúcnosti použijú. Nie všetko, čo pridá Microsoft do svojho systému v stave testovacej verzie, sa premietne do finálneho zostavenia.

Podľa Amandy Langowski, autorky spomínaného dokumentu, budú niektoré funkcie v systéme komunikované verejne, iné zostanú vypnuté. Je ale pravda, že technicky zdatnejší používatelia ich môžu objaviť a zapnúť si ich za účelom vlastného vyskúšania. Microsoft ale zmenil spôsob zverejňovania nových funkcií v Insider kanály a to práve s príchodom Windows 11. Zostavy sa tak delia na vývojárske beta testovacie a vlastnosti z prvej sa nemusia prejaviť v beta verzii.

Kanál Preview Release ako tretí typ členstva v Insider programe tak zostáva najlepším spôsobom, ako mať včas prehľad, čo sa objaví vo finálnej verzii systému určeného bežným používateľom. Výrobca systému dal novú ikonu pre tento program, ktorá má charakterizovať komunitu ľudí s cieľom formovať budúcnosť systému Windows. Uvidíme, ako iniciatíva dopadne a či počet používateľov, ktorí chcú testovacie zostavy, bude pribúdať.

Nové logo / ikona programu Windows Insider

Zdroj: Windows Blog

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.